Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Minä ja ruoka

Ma 4.10. – Pe 17.12.2021
Työpajaohjaajat matkalla
Kuvaaja: Mari Ala-Nikkola
Yhdessä työskennellen pohditaan ruokakuvaa kirjallisuudessa.

Yläkoulujen työpajassa teemana on oma ruokasuhde, jota tarkastellaan kaunokirjallisuuden ruokakuvausten kautta. Oppilaat toimivat ryhmissä, joiden teemat nousevat museon uudesta Makuasioita-ydinnäyttelystä (luonto, ravintola, koti ja koulu). Tekstien ruokasuhteen analysoinnin ja draamamenetelmien avulla päästään tarkastelemaan kunkin osallistujan omaa ruokasuhdetta. Työpaja päättyy yhteiseen esitykseen, joka voi olla esimerkiksi räp, runo tai kuvakollaasi. Työpaja soveltuu historian, kotitalouden ja äidinkielen oppitunneille.

Työpaja on osa Hotelli- ja ravintolamuseon ja Teatterimuseon yhteistä Työpajatarjotin-hanketta, jota rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Ajanvaraus Vellossa.

Yhteyshenkilö

Tuotantokoordinaattori Mari Ala-Nikkola
040 192 2316

Tapahtumanjärjestäjä

Hotelli- ja ravintolamuseo

Hotelli- ja ravintolamuseo on ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 4.10.2021 - Pe 17.12.2021 Lataa kalenteriisi
Kouluilla