Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

BOTANICUM -futuristinen kuvitelma

Pe 1. – Ti 5.10.2021
BOTANICUM -futuristinen kuvitelma
Kuvaaja: Pekka Pitkänen, työ: BOTANICUM -futuristinen kuvitelma, taiteilija: KATVE [blind spot] nykytanssiryhmä
KATVE [blind spot] nykytanssiryhmän nuorille suunnattu tanssiteos BOTANICUM kuljettaa katsojan ihmiskasvien todellisuuteen. Botanicum on kuvitteellinen paikka, jossa absurdit hahmot, ihmiskasvit, elävät. Heillä on jalat, jotka kulkevat maan päällä sekä juuret, jotka liikkuvat hitaasti ja tunnustellen syvälle maan pimeyteen. He puhuvat ihmisten kieltä ja lukevat kasvien värähtelyä. He kulkevat keskuudessamme – alla kuuman kuun, alla kylmän auringon.

Nykytanssiteos, BOTANICUM – futuristinen kuvitelma, on kiehtova audio- visuaalinen elämys. Kerronnan keskiössä ovat liikekielen ja tanssin moninaisuus, absurdi huumori, sävelletty musiikki, äänisuunnittelu sekä valo-ja videosuunnittelu.

BOTANICUM-teoksen teema ihmisen ja luonnon suhteesta on ajankohtainen ja moneen suuntaan aukeava. Teos kääntää katseemme ja koko kehomme kohti kasvikuntaa. BOTANICUM- teos liikkuu kasvin ja ihmisen todellisuuksien välillä ja vie katsojan myyttiseen paikkaan – futuristiseen ihmiskasvien todellisuuteen.

BOTANICUM-teoksen kohdeyleisöä ovat ensisijaisesti 13–17 -vuotiaat nuoret, sillä ilmastonmuutoksen torjuntaan ja ihmiskunnan tulevaisuuteen planeetallamme ovat ottaneet voimakkaimmin kantaa nuoret.

Koreografia ja tanssi: Tanja Illukka, Heidi Masalin

Valo- ja videosuunnittelu: Pekka Pitkänen

Äänisuunnittelu: Tuuli Kyttälä

Sävellys: Olli Havu, Tuuli Kyttälä

Pukusuunnittelu: Terttu Torkkola

Pukujen toteutus: Elina Tuomisto

Laatikon suunnittelu ja valmistus: Lotta Esko

Valokuvat: Pasi Orrensalo ja Pekka Pitkänen

Tuotanto: KATVE [blind spot] ja Malmitalo

Tukijat: Suomen Kulttuurirahasto, Svenska Kulturfonden, Taike, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Helsingin kaupunki, Vantaan Tanssiopisto

Verkkosivut: katveblindspot.kuvat.fi

BOTANICUM -työpajat pidetään 22.-25.11.2021 Malmitalossa.

Kysy lisää: kaisa.pikkarainen@hel.fi

Yhteyshenkilö

Kaisa Pikkarainen
040 191 8544

Tapahtumanjärjestäjä

KATVE [blind spot]

KATVE [blind spot] tuottaa monitasoisia ja raikkaita nykytanssitanssiteoksia. Ryhmän teoksia leimaa visuaalisuus, fyysisyys ja mielikuvitus. Teoksissa työskentelee produktiokohtaisesti kiinnitettyjä freelancer taiteilijoita, vahvoja nykytaiteen ammattilaisia. Aktiivinen kiertuetoiminta on tärkeä osa ryhmän toimintaa. Vuodesta 2019 alkaen ryhmän taiteellisena johtajana toimii koreografi-tanssija Heidi Masalin.

Aika ja paikka

Malmitalo
Ala-Malmin tori 1
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
4.-5.10.2021 klo 10 ja klo 13 järjestettävät koululaisnäytökset ovat maksuttomia. 1.10 klo 18, 2.10 klo 15 ja 5.10 klo 18 näytökset ovat maksullisia, 6 € /lippu.
Kesto
40min