Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Ristiriitoja ja demokratiaa

Opastus Suomen tarina -näyttelyssä
Ke 1.9. – Pe 31.12.2021
Asiakkaita Suomen tarina näyttelyssä Kansallismuseolla
Kuvaaja: Kansallismuseo
Tutustu Kansallismuseon koululaisopastusten valikoimaan ja varaa opastus ryhmällesi. Opastuksella opitaan yhdessä asiantuntevan oppaamme kanssa. Opastukset tukevat varhaiskasvatuksen ja opetussuunnitelman yleisiä tavoitteita.

Opastuksella Suomen tarina -näyttelyssä tutustuttaa itsenäisen Suomen historiaan. Miten monista ristiriitaisista toiveista muodostui viimeisen sadan vuoden aikana demokraattinen hyvinvointiyhteiskunta nimeltä Suomi?

Kierros soveltuu opetuksen tueksi muun muassa historian, yhteiskuntaopin ja elämänkatsomustiedon tunneille.

***

Suomen tarina -näyttely kertoo Suomen lähimenneisyyden valoista ja varjoista. Itsenäistymiseen ja sotiin liittyviä haavoja käsitellään näyttelyssä rohkeasti uudella tavalla. Näyttely tulvii myös riemua, sillä sadassa vuodessa Suomesta on kasvanut demokratian, tasa-arvon ja hyvinvoinnin maa.

Huolella esille valitut esineet pitävät tiukasti otteessaan. Kaatuneen punasotilaan saappaat, ensimmäisten vaalien uurna, tavallisten ihmisten toisessa maailmansodassa valtiolle lahjoittamat kultaesineet sekä Karjalasta evakkona lähteneen pikku-Elvin kukkopilli ja matkalaukku tuovat historian elävästi tähän hetkeen. Vaikuttava tarina ei koskaan tarjoa vain valmiita vastauksia. Siksi näyttely jättää tilaa myös jokaisen omille oivalluksille ja tulkinnoille.

Yhteyshenkilö

museopeda@kansallismuseo.fi

Tapahtumanjärjestäjä

Kansallismuseo

Museo täynnä Suomen historian aarteita. Kansallismuseo esittelee Suomen alueen vaiheita kivikaudelta nykypäivään. Ainutlaatuiset esineet perusnäyttelyissä kertovat elämästä yli 10 000 vuoden aikana ja vaihtuvat näyttelyt nostavat esiin kiinnostavia teemoja ihmiselämän eri osa-alueilta.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 1.9.2021 09:00 - Pe 31.12.2021 18:00Lataa kalenteriisi
Kansallismuseo
Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Päiväkodit, peruskoulut, 2. asteen oppilaitokset sekä kuntoutus- ja kotouttamisryhmät: Opastus museolla 30-60 min, 55 €
Kesto
60min