Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Elämää Itämaalla ja suuriruhtinaskunnassa

Opastus Toista maata -näyttelyssä
Ke 1.9. – Pe 31.12.2021
Ihmisiä museossa keisarin valtaistuimen vieressä
Kuvaaja: Kansallismuseo
Tutustu Kansallismuseon koululaisopastusten valikoimaan ja varaa opastus ryhmällesi. Opastuksella opitaan yhdessä asiantuntevan oppaamme kanssa. Opastukset tukevat varhaiskasvatuksen ja opetussuunnitelman yleisiä tavoitteita.

Opastus Toista maata -näyttelyssä perehdyttää aikaan, jolloin Suomi-nimistä valtiota ei ollut. Valitse kierroksen aikajakso itse: Ruotsin aika tai Venäjän aika. Kierroksella tutkitaan yhdessä, millaista yksilön elämä on ollut menneinä vuosisatoina.

Kierros soveltuu keskiajan, Ruotsin ajan ja Venäjän ajan historiasta kiinnostuneille oppijoille. Kierroksella hyödynnetään prosessidraaman työkaluja.

***

Toista maata -näyttely kuvaa aikaa, jossa Suomi-nimistä valtiota ei ollut vielä olemassa. Toista maata kertoo, kuinka suomalaisuus on rakentunut – ja kuinka sitä on rakennettu. Näyttely ihmisistä ja muutoksista tuo esille alueen kansainvälisen ja monimuotoisen menneisyyden aina 1000-luvulta, läpi Ruotsin ja Venäjän vallan ajan, itsenäistymisen alkuun. Toista maata -näyttelyn keskeiset näkökulmat kiteytyvät kolmeen: Ihmisyys, Usko ja Me osana maailmaa.

Keskiaikaiset pyhimysveistokset, tietäjien taikaesineet, huittislaisen Momman Siinan tekstiilit, Elias Lönnrotin tohvelit, lasten lelut ja monet muut esineet kertovat samaistuttavalla ja kiinnostavalla tavalla ihmisyydestä ja uskosta. Toisin kuin mihin olemme tottuneet, historiaa ja valtaa tulkitaan näyttelyssä tavallisen ihmisen näkökulmasta. Toista maata -näyttelyn käsikirjoitus on toteutettu monialaisena yhteistyönä. Näyttelyn käsikirjoitusta ovat olleet tekemässä kirjailija ja teatteriohjaaja Juha Hurme, professori Tuomas Heikkilä ja runsas joukko eri alojen tutkijoita ja asiantuntijoita.

Yhteyshenkilö

museopeda@kansallismuseo.fi

Tapahtumanjärjestäjä

Kansallismuseo

Museo täynnä Suomen historian aarteita. Kansallismuseo esittelee Suomen alueen vaiheita kivikaudelta nykypäivään. Ainutlaatuiset esineet perusnäyttelyissä kertovat elämästä yli 10 000 vuoden aikana ja vaihtuvat näyttelyt nostavat esiin kiinnostavia teemoja ihmiselämän eri osa-alueilta.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 1.9.2021 09:00 - Pe 31.12.2021 18:00Lataa kalenteriisi
Kansallismuseo
Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Päiväkodit, peruskoulut, 2. asteen oppilaitokset sekä kuntoutus- ja kotouttamisryhmät: Opastus museolla 30-60 min, 55 €. Sisältää pääsymaksut museoon.
Kesto
60min