Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Tilattavat sarjistyöpajat

Tilaa työpaja lukioon, kouluun tai päiväkotiin!
Ma 30.8.2021 – To 30.6.2022
Kuvituskuvassa on pelkistetysti piirrettyjä erilaisia ihmisiä sarjakuvatyöpajassa yhden pöydän ääressä.
Taiteilija: Aino Sutinen
Sarjakuva on monipuolinen, hauska ja tehokas väline ilmaista, jakaa ja jäsentää erilaisia tarinoita, ilmiöitä ja identiteettejä. Sarjakuvapiirtäminen on matalan kynnyksen taidetta, sillä aloittamiseen tarvitaan vain vähän välineitä.

Sarjakuvatyöpajassa käydään läpi sarjakuvan perusteita, sarjakuvaa ilmaisun muotona sekä tutustutaan tarinankerrontaan erilaisten harjoitusten kautta.

Sisältöä sarjakuviin opitaan löytämään omasta elämästä, ajankohtaisista aiheista ja lähellä olevista mielenkiintoisista asioista.

Työpajassa tutustutaan tilaajan toiveiden ja osallistujien ikäryhmän mukaan ideointiin, hahmojen ideointiin, käsikirjoittamiseen tai piirtämiseen.

Työpaja on mahdollista järjestää etäopetuksena (alusta voidaan sopia erikseen), oppilaitoksen tiloissa tai Sarjakuvakeskuksen opetustiloissa Kalliossa.

TYÖPAJAN HYÖDYT OSALLISTUJILLE

+sarjakuvailmaisuun tutustuminen

+piirtämisen tekniikoihin tutustuminen

+käsikirjoittamisen vinkit ja ideointi

+matalan kynnyksen lähestyminen kuvien tekemiseen ja kirjoittamiseen

+sarjakuvan käyttö omassa ilmaisussa

Tilattavien työpajojen sisältöä on mahdollista muokata ja kehittää asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan esimerkiksi halutun teeman ympärille. Järjestämme myös sarjakuvaan, animaatioon tai kuvitustaiteeseen keskittyviä koulutuksia opettajille.

Yhteyshenkilö

Utu Förbom

Tapahtumanjärjestäjä

Sarjakuvakeskus / Suomen sarjakuvaseura ry

Sarjakuva on monipuolinen, hauska ja tehokas väline ilmaista, jakaa ja jäsentää erilaisia tarinoita, ilmiöitä ja identiteettejä. Suomen sarjakuvaseuran oma kulttuurikeskus Sarjakuvakeskus toteuttaa sarjakuvataiteeseen, animaatioon ja kuvitukseen keskittyviä työpajoja, kursseja, tapahtumia, seminaareja sekä koulutuksia. Järjestämme toimintaa myös tilaajan toiveiden mukaan, joko etänä, omissa tiloissamme Helsingin Kalliossa tai eri puolilla Suomea.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 30.8.2021 - To 30.6.2022 Lataa kalenteriisi
Sarjakuvakeskus
Porthaninkatu 9, 00530 Helsinki
    

Tietoa

Kieli
Hintatiedot
Veloitamme kahden tunnin työpajasta tai kurssista: pieneltä yhteisöltä 350 € kaupungilta tai kunnalta 450 €
Kesto
120min