Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Lou Salomé

Ke 22.9. – Ke 8.12.2021
Lou Salome KOM-teatterissa syksyllä 2021
Lou Salomé on riemukkaan karnevalistinen esitys oman identiteetin haltuunotosta, tilan raivaamisesta ja läpi elämän kulkevasta intohimoisesta suhtautumisesta työhön ja elämään.

Aikansa huono feministi, kaikkien ajattelevien naisten briljantti esiäiti kutsuu juuri sinut teatteriin!

Miten elää patriarkaatin puristuksessa? Miten selvitä hengissä toksisten mansplainaajien maailmassa?

Lou Salomé on kiitos ja ylistys hengen lennolle, vapaudelle ja kaikille naiskirjailijoille, joiden nimet on pyyhitty historiankirjoista.

Aina Bergrothin kirjoittama ja Riikka Oksasen ohjaama näytelmä on riemukkaan karnevalistinen esitys oman identiteetin haltuunotosta, tilan raivaamisesta ja läpi elämän kulkevasta intohimoisesta suhtautumisesta työhön ja elämään.

Näytelmä ammentaa vapaasti kaikki aikansa tabut rikkoneen Lou Andreas-Salomén (1861-1937) uskomattomasta elämästä. Omana aikanaan laajalti tunnettu runoilija, filosofi ja uraa uurtava psykoanalyytikko toimi koko elämänsä piittaamatta naiselle varatusta kulttuurisesta roolista. Hän oli Friedrich Nietzschen ja runoilija Rainer Maria Rilken rakastettu, sekä Sigmund Freudin häikäissyt kollega.

Esitystä ei suositella alle 15-vuotiaille. Näytöksiä on myös perjantaisin ja lauantaisin, täysi esityskalenteri löytyy KOM-teatterin nettisivuilta https://kom-teatteri.fi/ohjelmisto/lou-salome/.

KOM-teatterin ajantasaiset turvallisuuskäytännöt löytyvät osoitteesta https://kom-teatteri.fi/turvallisuus/.

Yhteyshenkilö

Pauliina Saviranta
096841841

Tapahtumanjärjestäjä

KOM-teatteri

KOM-teatteri on 50-vuotias ryhmämuotoinen ammattiteatteri, jonka oma näyttämö sijaitsee Helsingissä Ullanlinnassa. Ohjelmistossamme on paljon kotimaisia kantaesityksiä ja merkittäviä maailmankirjallisuuden teoksia.

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
opiskelijaryhmälippu (väh. 20 henkeä) 16 euroa, opettajan lippu ilmainen