Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Katharina Grosse

Chill Seeping from the Walls Gets between Us
Ti 8.6.2021 – Su 23.1.2022
Katharina Grosse HAM Helsingin taidemuseo
Kuvaaja: HAM/Hanna Kukorelli, kuva näyttelynäkymästä, työ: Chill Seeping from the Walls Gets between Us, taiteilija: Katharina Grosse
Katharina Grosse tunnetaan suurikokoisista maalauksistaan. Grosse ei piittaa perinteisen maalaustaiteen rajoista, vaan maalaa maalauskankaiden lisäksi suoraan erilaisiin tiloihin ja pintoihin sekä sisä- että ulkotiloissa. Valtavat maalauksensa Grosse tekee teollisella maaliruiskulla kirkkaita ja hehkuvia värejä käyttäen. Grossen teokset muuttavat tiloja ja tuttuja ympäristöjä hetkellisesti niin, että katsojalla on mahdollista kokea ne täysin uusin silmin.

Saksalainen taiteilija Katharina Grosse on tullut kansainvälisesti tunnetuksi suurikokoisista, tilallisista maalauksistaan, jotka hän ruiskumaalaa esineiden, arkkitehtuurin ja maiseman päälle. Ensimmäisessä yksityisnäyttelyssään Suomessa Grosse ottaa haltuunsa HAMin yläkerran molemmat kaarihallit. Esillä on kaksi uutta teoskokonaisuutta, joissa taiteilija on muuntanut näyttelytilat massiivisiksi, kokonaisvaltaisiksi tilataideteoksiksi.

Näyttelyihin on koronatilanteen salliessa tarjolla päiväkoti- ja koululaisryhmille opastus tai taidepaja. Kysy lisää HAMin opasvarauksista.

Yhteyshenkilö

HAM varaukset
(09) 310 87003

Tapahtumanjärjestäjä

HAM Helsingin taidemuseo

HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. Lähes puolet kokoelmasta on kaupunkilaisten ilona esimerkiksi puistoissa, kaduilla, virastoissa, terveysasemilla, kouluissa ja kirjastoissa. Tennispalatsiin keskittyvissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta. Tarjoamme näyttelyihin liittyen oppimateriaaleja. Päiväkodit ja koulut voivat varata näyttelyihin liittyvän opastuksen hintaan 25 € ja taidepajan hintaan 35 €. Sisäänpääsy HAMiin on aina maksuton alle 18-vuotiaille. Myös opetusryhmän mukana tulevat opettajat ja avustajat pääsevät maksutta sisään. HAM AVOINNA: Ti 10-17.30, ke-Su 11.30-19, ma suljettu. Koulut ja päiväkodit voivat varata opastuksia ja taidepajoja myös arkiaamuihin ennen museon aukeamista. Kysy lisää HAMin opasvarauksista!

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 8.6.2021 11:00 - Su 23.1.2022 19:00Lataa kalenteriisi
HAM Helsingin taidemuseo
Eteläinen rautatiekatu 8, 00100 Helsinki www.hamhelsinki.fi
    

Tietoa

Kulttuurinala
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Sisäänpääsy HAMin näyttelyihin on alle 18-vuotiaille ja oppilasryhmän seurassa oleville opettajille aina maksuton.