Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Flamingonpunainen unelma

Ti 17. – Su 22.8.2021
Kuvakaappaus esityksen videotaltioinnista
Kuvaaja: Kuvakaappaus esityksen videotaltioinnista
Tikkurilan Teatterikoulun Uljas-ryhmä toteuttaa Otto Sandqvistin näytelmän osana TNL:n Nuori Näyttämö -hanketta. Rosoisen karnevalistinen esitys elinvoimasta kuoleman varjossa.

Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulusta on kaksi opetusryhmää mukana Työväen Näyttämöiden Liiton Nuori Näyttämö -hankkeessa, jossa nuorten teatteriryhmät tekevät esityksiä uusista nuortennäytelmistä. Tikkurilan Teatterikoulun Uljas-ryhmä toteuttaa Otto Sandqvistin uuden näytelmän Flamingonpunainen unelma, joka kertoo elämän toisteisuudesta ja toisaalta sen vääjämättömästä loppumisesta.

Peruuttamaton tapahtumaketju saa alkunsa, kun sisarukset Charlotte ja Adrian päättävät varastaa Vera Crawfordille testamentatun kilpikonnan. Vera yrittää estää suunnitelmat asianajajansa Vincentin avustuksella. Samaan aikaan Veran puutarhuri Douglas aloittaa intohimoisen suhteen Adrianin kanssa.

Uljas-ryhmän tulkinnassa Sandqvistin maalauksellinen nykynäytelmä puetaan pastellisävyihin ja karnevalistiseen rosoisuuteen. Näyttämön täyttävät suuret tunteet ja pom-pom-huiskut. Esitys riemastuttaa katsojaansa anteeksipyytelemättömyydellään ja koskettaa rohkeudellaan tarttua elämän ja kuoleman kysymyksiin.

Otto Sandqvist on vuonna 2017 Teatterikorkeakoulusta valmistunut näytelmäkirjailija ja dramaturgi, joka kirjoittaa teoksiaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Hänen uusi, Nuori Näyttämö -hanketta varten kirjoittamansa Flamingonpunainen unelma -näytelmä saa kantaesityksensä keväällä 2021 usean eri nuorten teatteriryhmän esittämänä osana Nuori Näyttämö -hanketta. Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulun Uljas-ryhmän tulkinta on niistä yksi.

Ensi-ilta Vernissasalissa tiistaina 17.8. klo 19.00. Toinen ja samalla viimeinen esitys sunnuntaina 22.8. klo 19.00.

Lisäksi esitys on mukana taltiointimuodossa Nuori Näyttämö -paikallisfestivaalilla perjantaina 21.5. ja esitys vierailee Nuori Näyttämö -festivaalin päätöskatselmuksessa Vallilan Kansallisteatterissa sunnuntaina 15.8.2021.

Näytelmäkirjailija: Otto Sandqvist

Ohjaus: Sanna Liski

Puvustus: Anu Kamppila

Lavastus: Tony Björkman

Äänisuunnittelu: Miika Elmgren

Valosuunnittelu: Kalle Kivimaa

Näyttelijät: Axel Järnefelt, Minerva Kastinen, Lotta Lassila, Ella Niemelä, Ella Parviainen, Konsta Punkki, Salla Sirkiä, Ella Sormunen, Siiri Vaahersalo, Kirsikka Vilppolahti, Pieta Vilppolahti ja Saara Väätäjä

Ikäsuositus: yli 12-v.

Kesto: n. 1h

Paikka: Vernissasali, Kulttuurikeskus Vernissa, 1. krs., Tikkurilantie 36, 01300 Vantaa

Liput ennakkoon (hinta sisältää NetTicketin palvelumaksut): 8€

Ennakkomyynti: www.netticket.fi/tikkurilanteatteri

Ennakkolippuja voi myös ostaa Vantaa-infoista (Myyrmäki, Korso, Tikkurila) sekä Stockmann-tavarataloista.

HUOM! Liput myynnissä vain ennakkoon. Ei ovimyyntiä!

Yhteyshenkilö

Aino Järvi-Eskola
044 013 0086

Tapahtumanjärjestäjä

Tikkurilan Teatteri ry

Tikkurilan Teatteri ry on yksityinen yhdistys, joka ylläpitää Tikkurilan Teatteri nimistä ammattijohtoista harrastajateatteria sekä Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulua, joka antaa taiteen perusopetusta teatteri- ja sirkustaiteesta.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 17.8.2021 19:00 - 20:00Lataa kalenteriisi
Lataa kalenteriisi Su 22.8.2021 19:00 - 20:00Lataa kalenteriisi
Vernissa
Tikkurilantie 36, 01300 Vantaa
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Liput ennakkoon (hinta sisältää NetTicketin palvelumaksut): 8€ HUOM! VAIN ENNAKKOMYYNTI!
Kesto
60min