Helsinki Biennaali

Nykytaidetta merellisessä Helsingissä
La 12.6. – Su 26.9.2021
Helsinki Biennaali
Kesäkuussa 2021 avautuva Helsinki Biennaali on kansainvälinen nykytaidetapahtuma Vallisaaressa, luonnon ja kaupungin rajapinnassa. 12.6.–26.9.2021 avoinna oleva Biennaali tarjoaa kouluille ainutlaatuisen taide-elämyksen ympäristössä, jossa luonto ja historia tulevat lähelle. Kansainvälinen taiteilijakattaus, poikkeuksellinen luonto ja kulttuurihistorian monet kerrokset luovat eri oppiaineita luontevasti yhdistävän oppimisympäristön.

Helsinki Biennaali esittelee 40 kuvataiteen huippua Suomesta ja maailmalta historiallisessa Vallisaaressa. Ensimmäinen Helsinki Biennaali on saanut otsikokseen "Sama meri". Monissa Biennaalin taideteoksissa tarkastellaan yhteenkytkeytymisen teemoja, vuorovaikutusta, rinnakkaiseloa ja empatiaa.

Kouluille on tarjolla monipuolista oppimateriaalia, kuten opettajien kanssa yhteistyössä tuotettu oppimispeli Seppo-alustassa, vierailua pohjustava lyhytelokuva sekä reittiehdotuksia saarivierailun tueksi. Erityisesti kouluille suunnatut sisällöt löydät keskitetysti Helsinki Biennaalin Kouluille -verkkosivuosiosta, joka päivittyy kevään ja kesän aikana.

Helsinki Biennaali löytyy perusopetuksen kulttuuripolulta 5. luokkalaisten retkikohteena. Biennaali on tapahtumana kävijöille maksuton. Mantereelta Vallisaareen suuntautuviin vesibusseihin on tarjolla koululaishinnat. Erityisesti kouluille tarkoitetut vesibussivuorot varattavissa 17.5.2021 alkaen.

Helsinki Biennaali on avoinna 12.6.–26.9.2021 välisen ajan ja toteutuu koronarajoitusten mahdollistamalla tavalla. Osa Biennaalin taideteoksista on ulkotiloissa. Kävijöiden ja teosturvallisuuden vuoksi toivomme, että alle 12-vuotiaat tutustuvat sisätilateoksiin vain opettajan tai muun aikuisen seurassa.

Yhteyshenkilö

Sonja Taimiaho (sonja.taimiaho@hel.fi) eller Lotta Kjellberg (lotta.kjellberg@hel.fi)
09 310 22169 / 09 310 87074

Tapahtumanjärjestäjä

HAM Helsingin taidemuseo

HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. Lähes puolet kokoelmasta on kaupunkilaisten ilona esimerkiksi puistoissa, kaduilla, virastoissa, terveysasemilla, kouluissa ja kirjastoissa. Tennispalatsiin keskittyvissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta. Tarjoamme näyttelyihin liittyen oppimateriaaleja. Päiväkodit ja koulut voivat varata näyttelyihin liittyvän opastuksen hintaan 25 € ja taidepajan hintaan 35 €. Sisäänpääsy HAMiin on aina maksuton alle 18-vuotiaille. Myös opetusryhmän mukana tulevat opettajat ja avustajat pääsevät maksutta sisään. HAM AVOINNA: Ti 10-17.30, ke-Su 11.30-19, ma suljettu. Koulut ja päiväkodit voivat varata opastuksia ja taidepajoja myös arkiaamuihin ennen museon aukeamista. Kysy lisää HAMin opasvarauksista!

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi La 12.6.2021 - Su 26.9.2021 Lataa kalenteriisi
Helsinki Biennaali, Vallisaari
www.helsinkibiennaali.fi
    

Tietoa

Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Helsinki Biennaali on tapahtumana maksuton. Vesibussit mantere-Vallisaari-välillä ovat maksullisia. Edestakaisen matkan hinta 4,25€ / oppilas tai oppilasryhmän mukana kulkeva aikuinen.