Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

VIRTUAALIOPASTUKSIA STANLEY KUBRICK-NÄYTTELYYN

Esillä elokuvaohjaajan lehtikuvia
La 12.6. – Ma 9.8.2021
koiria autossa
Kuvaaja: Stanley Kubrick, työ: A Dog's Life in the Big City, 1949, taiteilija: Stanley Kubrick
Näyttely esittelee tunnetun elokuvaohjaajan Stanley Kubrickin lehtikuvaajana. Virtuaaliopastukset järjestetään livenä Instagramissa.

Suomen valokuvataiteen museo järjestää virtuaaliopastuksia museon K1-näyttelytilan Stanley Kubrickin näyttelyyn. Lopuksi esitellään myös Uwa Iduozeen samassa tilassa oleva näyttely.

Valokuvataiteen museon virtuaaliopastuksella opas kuvaa, kertoo ja keskustelee suoraan näyttelytilasta käsin. Näin pääset etänä omalle näyttelykäynnille museoon, lähelle kuvia.

Opastukset järjestetään livenä Instagramissa. Seurataksesi opastusta kirjaudu Instagramiin tunnuksillasi ja saavu museon Instagram-sivuille. Opastukset on mahdollista katsoa vain suorana lähetyksenä, eikä niistä jää verkkoon tallennetta myöhemmin katsottavaksi.

----

Elokuvaohjaaja Stanley Kubrickin elokuville tunnusomaista on näyttävä, unenomainen ja epätavallinen visuaalisuus. Tämä tyyli teki Kubrickista yhden maailman tunnetuimmista ohjaajista, ja se on hyvin nähtävissä hänen suosituimmissa elokuvissaan, kuten Tohtori Outolempi, 2001: Avaruusseikkailu ja Kellopeliappelsiini.

Harva tietää, että Kubrick aloitti työnsä lehtikuvaajana. Juuri nuo vuodet valokuvauksen parissa auttoivat häntä hiomaan omaa tyyliään ja valmistelivat Kubrickia elokuvaohjaajan uraan. Näyttely Kubrickin varhaisvuosien lehtikuvista tarjoaa kurkistuksen paitsi ohjaajan uskomattomaan visuaaliseen maailmaan, myös 1940-luvun sodanjälkeiseen Amerikkaan.

Huom!: K1 näyttelytila on toistaiseksi auki yksittäisille kävijöille, ei ryhmille.

Yhteyshenkilö

Nanna Saarhelo, museolehtori

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen valokuvan erikoismuseo, jonka näyttelyt esittelevät monipuolisesti valokuvan ja visuaalisen kulttuurin eri osa-alueita ja historiaa. Taidevalokuvan lisäksi näyttelysisällöissä painottuvat myös uutiskuva ja mainoskuva. Näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat, taiteilijatapaamiset ja luennot tutustuttavat kaikenikäisiä valokuvauksen nykypäivään ja historiaan. Museo sijaitsee Helsingissä kahdessa eri toimipisteessä. Kaapelitehtaan tiloissa on näyttelysalien lisäksi kokoelma- ja toimistotiloja, Kämp Galleriassa Mikonkadulla sijaitsee museon uusi K1 -näyttelytila.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi La 12.6.2021 14:00 - 15:00Lataa kalenteriisi
Lataa kalenteriisi Ma 19.7.2021 17:00 - 18:00Lataa kalenteriisi
Lataa kalenteriisi Ma 9.8.2021 17:00 - 18:00Lataa kalenteriisi
Suomen valokuvataiteen museon K1 -näyttelytila
Kämp Galleria