Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Stanley Kubrick - valokuvaaja

Elokuvaohjaajan lehtikuvia K1-näyttelytilassa
Pe 30.4. – Su 29.8.2021
Henkilö etualalla, akrobaatteja taustalla
Kuvaaja: Stanley Kubrick, työ: Stanley Kubrick for Look Magazine. Circus. 1948., taiteilija: Stanley Kubrick
Tunnettu elokuvaohjaaja Stanley Kubrick aloitti työuransa lehtikuvaajana.

Huom!: K1 näyttelytila on toistaiseksi auki yksittäisille kävijöille, ei ryhmille.

Elokuvaohjaaja Stanley Kubrickin elokuville tunnusomaista on näyttävä, unenomainen ja epätavallinen visuaalisuus. Tämä tyyli teki Kubrickista yhden maailman tunnetuimmista ohjaajista, ja se on hyvin nähtävissä hänen suosituimmissa elokuvissaan, kuten Tohtori Outolempi, 2001: Avaruusseikkailu ja Kellopeliappelsiini.

Harva tietää, että Kubrick aloitti työnsä lehtikuvaajana. Juuri nuo vuodet valokuvauksen parissa auttoivat häntä hiomaan omaa tyyliään ja valmistelivat Kubrickia elokuvaohjaajan uraan. Näyttely Kubrickin varhaisvuosien lehtikuvista tarjoaa kurkistuksen paitsi ohjaajan uskomattomaan visuaaliseen maailmaan, myös 1940-luvun sodanjälkeiseen Amerikkaan.

Yhteyshenkilö

Nanna Saarhelo, museolehtori

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen valokuvan erikoismuseo, jonka näyttelyt esittelevät monipuolisesti valokuvan ja visuaalisen kulttuurin eri osa-alueita ja historiaa. Taidevalokuvan lisäksi näyttelysisällöissä painottuvat myös uutiskuva ja mainoskuva. Näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat, taiteilijatapaamiset ja luennot tutustuttavat kaikenikäisiä valokuvauksen nykypäivään ja historiaan. Museo sijaitsee Helsingissä kahdessa eri toimipisteessä. Kaapelitehtaan tiloissa on näyttelysalien lisäksi kokoelma- ja toimistotiloja, Kämp Galleriassa Mikonkadulla sijaitsee museon uusi K1 -näyttelytila.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 30.4.2021 11:00 - Su 29.8.2021 18:00Lataa kalenteriisi
Suomen valokuvataiteen museon K1 -näyttelytila
Kämp Galleria