Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Koulujen muotoiluhaaste

Tutustu muotoiluun ja tartu muotoilukasvatukseen!
Ma 29.3. – Pe 31.12.2021
Kuva: Designakatemian työskentelyä muotoilija Linda Vannin johdolla Vuosaaressa.
Kuvaaja: Anni Koponen / Designakatemia
Keväällä 2021 Designakatemia kutsuu kouluja ottamaan osaa muotoilija Linda Vannin muotoiluhaasteeseen ja ideoimaan parempaa lähiympäristöä muotoilun keinoin. Muotoiluhaaste on kaikille kouluasteille tarkoitettu tehtävä, jonka avulla tutustutaan muotoiluun ja sen menetelmiin. Tavoite on lähestyä omaa lähiympäristöä muotoilijan silmin, sekä kehittää yhdessä tunnistettuihin haasteisiin ratkaisuja.

Opetusmateriaali sisältää alustusvideon ja tehtävämateriaalin.  Tämä opetusmateriaali johdattaa ottamaan muotoilun työkalut haltuun ja hyödyntämään muotoiluprosessia oman hyvään lähiympäristöön liittyvän suunnitteluprosessin toteuttamisessa. Opetusmateriaalissa edetään muotoiluprosessin eri vaiheiden avulla eteenpäin. Havainnoinnin harjoittelun jälkeen lähdetään soveltamaan opittua omaan tuttuun kouluympäristöön, jossa tunnistetaan haasteita ja mahdollisuuksia, joiden pohjalta kehitetään parempia ratkaisuja.

Mikä Designakatemia?

Designmuseon ja muotoilijoiden ammattijärjestö Ornamon yhteisessä Designakatemiassa lapset ja nuoret tutustuvat muotoiluun. Akatemiassa lapset ja nuoret pääsevät tekemään muotoilua yhdessä ammattisuunnittelijoiden kanssa. Hanke tuottaa myös muotoilun opetusmateriaaleja koulujen käyttöön. Designakatemia on kymmenessä vuodessa kasvanut Skidiakatemian iltapäiväkerhotoiminnasta peruskoulun puolelle ja aina lukioon saakka.

Yhteyshenkilö

Hanna Kapanen

Tapahtumanjärjestäjä

Designmuseo

Designmuseo on valtakunnallinen muotoilun erikoismuseo. Designmuseo kerää ja tallentaa muotoilualan kokoelmaa, tutkii muotoilualan historiaa ja kehitystä sekä esittelee muotoilusta kertovia näyttelyitä Suomessa ja maailmalla. Kouluille museo tarjoaa monipuolisuutta oppimisympäristöihin. Muotoilun ammattikäytännöt ja muotoilukasvatus on toimintamme keskiössä. Designmuseossa tutustutaan muotoiluun itsenäisesti tai oppaan johdolla. Museo järjestää myös runsaasti muotoiluun liittyviä tapahtumia ja mahdollisuuksia tavata muotoilijoita. Kouluja varten löytyy tila Studio koulujen työpajoihin, tehtäviin, aineistojen tutkimiseen ja eväiden syömiseen. Järjestämme tänäkin lukukautena koululaisryhmille mahdollisuuden tutustua näyttelyihin tiistaisin jo klo 9 alkaen. Ennakkoilmoittautuminen info@designmuseum.fi. Ryhmät ovat tervetulleita vierailemaan myös muina museon aukioloaikoina (1.9.–31.5. ke-su klo 11-18, 1.6.-31.8. ma-su klo 11-18).

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 29.3.2021 - Pe 31.12.2021 Lataa kalenteriisi
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki