Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Lukuviikko 5.-11.4.

Valtakunnallinen lukutaidon teemaviikko
Ma 5. – Su 11.4.2021
Kuvituskuva Lukuviikko
Työ: Leena Kisonen, taiteilija: Leena Kisonen
Lukuviikko on valtakunnallinen lukutaidon teemaviikko, jonka tarjoaa tietoa ja sisältöjä lukutaidon ja lukemisen tukemiseen. Materiaaleja ja tehtävävinkkejä löytyy varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

Kirjastot, päiväkodit, koulut ja muut toimijat voivat osallistua Lukuviikkoon ympäri Suomen mm. hyödyntämällä Lukuviikon materiaaleja, osallistumalla keskusteluun sosiaalisessa mediassa, nostamalla esiin lukutaitoa omasta näkökulmastaan, sekä järjestämällä erilaisia tapahtumia, tempauksia ja kirjailijavierailuja. Lukuviikon sisältöjä voi hyödyntää läpi koko vuoden lukutaitotyössä.

Tehtäviä on jokaiselle luokka-asteelle sekä kirjastoille ja kotiin. Materiaaleissa on niin Lukukeskuksen itse tuottamia materiaaleja kuin kumppaneiden tarjoamia sisältöjä.

Yhteyshenkilö

Saara Oranen

Tapahtumanjärjestäjä

Lukukeskus

Lukukeskus on Suomen keskeisin lukemisen asiantuntija ja kirjailijavierailujen välittäjä. Tavoitteidensa saavuttamiseksi se tekee tiiviistä yhteistyötä kirjastojen, koulujen ja muiden alan toimijoiden kanssa. Lukukeskus järjestää ainoana Suomessa järjestelmällisesti kirjailijavierailuja, jotka edistävät lukuintoa ja lisäävät kirjailijoiden toimeentuloa. Se julkaisee myös kirjallisuuslehteä nuorille sekä kirjallisuuskritiikin nettilehteä.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 5.4.2021 - Su 11.4.2021 Lataa kalenteriisi
www.lukuviikko.fi