Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Luonnonväripaletti-näyttely

Ti 26.1. – Pe 31.12.2021
Värjäämistä luonnon materiaaleilla. Lupiinin kukkia kattilassa, verihelttaseitikki sieniä ja värjättyjä lankoja.
Veimme Hyvinkäällä, Lasten ja nuorten kulttuuritalo Villa Artussa 26.1.-20.5.2021 esillä olleen Luonnonväripaletti-näyttelyn verkkoon. Näyttelyyn voi tutustua verkossa kuvien, videoiden ja tekstien välityksellä. Lisäksi mukana on pohdinta- ja työpajatehtäviä, joita voi tehdä kotona, koulussa tai varhaiskasvatuksen ryhmissä. Työpajatehtävät on sijoitettu näyttelystä kertovan tekstin lomaan. Näyttely on jaettu teemoihin, joista voi valita jonkun tai perehtyä kaikkiin.

Monipuolisessa näyttelyssä tarkastellaan luonnonvärejä luonnonsuojelun, ekologisten teemojen ja tulevaisuusajattelun kautta. Idea näyttelyyn tuli kesän kasvien väriloistosta ja kasvien ja sienien käyttämisestä värjäämiseen. Lähtökohtana toimi myös kysymys siitä, kuinka luonnonvärejä ja -materiaaleja voi hyödyntää luontoystävällisellä tavalla taidetyöskentelyssä.

Näyttely rakentuu 76 teoksen ympärille, jotka on koottu Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta. Eri aikoina tehdyt teokset paljastavat, että luonnosta huolehtiminen on ollut lasten ja nuorten mielissä tärkeää jo useilla vuosikymmenillä. Teemoina ovat ekosysteemille elintärkeät asiat kuten vesi, valo ja pimeys, metsät, hyönteiset, sienet ja mikrobit. Kaikkia tarvitaan, niin pieniä hyönteisiä kuin puhdasta vettä ja sopivasti auringon valoa, jotta kasvit pystyvät tuottamaan happea, muokkaamaan maata ja tuottamaan väriaineita myös ihmisten käyttöön.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Annantalon,

Tulevaisuuskoulun sekä Hyvinkään lasten ja nuorten

kuvataidekoulun kanssa. Näyttelyä on tukenut Uula Color Oy.

Näyttelyyn pääsee tutustumaan Lasten ja nuorten kulttuuritalo Villa Artun verkkosivuilla, www.villaarttu.fi

Suora linkki verkkonäyttelysivulle: https://www.villaarttu.fi/2021/02/11/2027/

Näyttelyvideon voi katsoa Villa Artun YouTube-kanavalla:

Yhteyshenkilö

Elina Katara
0400 955 353

Tapahtumanjärjestäjä

Lasten ja nuorten taidekeskus

Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö tuottaa näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia. Se kokoaa lasten ja nuorten taiteen arkistoa, tutkii, kouluttaa ja innostaa elämyksiin taiteen parissa. Taidekeskus tekee tunnetuksi lasten ja nuorten visuaalista kulttuuria myös valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 26.1.2021 - Pe 31.12.2021 Lataa kalenteriisi