Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Helsingin kaupungintalon taidekierrokset verkossa

Tutustu HAMin kokoelmiin videokierrosten kautta
Pe 1.1. – Pe 31.12.2021
Rut Bryk: Kaupunki auringossa
Kuvaaja: HAM/Hanna Kukorelli, työ: Kaupunki auringossa, 1975, yksityiskohta, taiteilija: Rut Bryk
HAM Helsingin taidemuseon kokoelmia on sijoitettu useisiin kaupungin julkisiin tiloihin, kuten kouluihin, päiväkoteihin sekä virastoihin. Kurkista kaupungintalon kulisseihin ja tutustu kaupungintalolle sijoitettuun taidekokoelmaan lyhyiden videokierrosten kautta.

Kaupungintaloon on sijoitettu yli 200 teosta HAM Helsingin taidemuseon kokoelmista. Kierroksille valittuja taideteoksia esittelee HAMin julkisen taiteen päällikkö Taru Tappola. Alle 10 minuutin taltioidut kierrokset ovat suomenkielisiä ja niihin voi valita tekstityksen suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

AULAN AVOIN TAIDENÄYTTELY

Astu sisään kaikille avoimeen aulaan ihmettelemään Kimmo Kaivannon äärettömiin jatkuvaa Ketju-veistosta. Aarno Ruusuvuori vaikutti usean taideteoksen valintaan, sillä kaupungintalo oli kokonaistaideteos. Aulan toiminnan muuttuessa myös osa teoksista vaihtuu.

PORMESTARIN TAIDEAARTEET

Lähde mukaan harvinaiselle kierrokselle pormestarin työhuoneeseen ja edustustiloihin. Siellä on esillä sekä perinteistä että uusinta nykytaidetta. Mitä teosta pormestari katsoo työpöytänsä äärestä? Se selviää kierroksella!

SILMÄNRUOKAA RAVINTOLASSA

Tutustu kaupungintalon ravintolan seinällä olevaan Michael Schilkinin torikauppiaita kuvaavaan humoristiseen reliefiin ja kuule tarinoita taiteilijan värikkäästä elämästä.

Taidekierrokset ovat osa kaupungintalon 50-vuotisjuhlasivustoa. Taidekierrokset ovat tuottaneet yhteistyössä HAM Helsingin taidemuseo ja Helsingin kaupungintalo. Juhlasivustolta löytyy lisäksi esimerkiksi rakennuksen arkkitehtuuriin keskittyviä videokierroksia sekä tietoa rakennuksen ja Helsingin kaupungin historiasta.

Yhteyshenkilö

Sonja Taimiaho

Tapahtumanjärjestäjä

HAM Helsingin taidemuseo

HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. Lähes puolet kokoelmasta on kaupunkilaisten ilona esimerkiksi puistoissa, kaduilla, virastoissa, terveysasemilla, kouluissa ja kirjastoissa. Tennispalatsiin keskittyvissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta. Tarjoamme näyttelyihin liittyen oppimateriaaleja. Päiväkodit ja koulut voivat varata näyttelyihin liittyvän opastuksen hintaan 25 € ja taidepajan hintaan 35 €. Sisäänpääsy HAMiin on aina maksuton alle 18-vuotiaille. Myös opetusryhmän mukana tulevat opettajat ja avustajat pääsevät maksutta sisään. HAM AVOINNA: Ti 10-17.30, ke-Su 11.30-19, ma suljettu. Koulut ja päiväkodit voivat varata opastuksia ja taidepajoja myös arkiaamuihin ennen museon aukeamista. Kysy lisää HAMin opasvarauksista!

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 1.1.2021 08:00 - Pe 31.12.2021 20:00Lataa kalenteriisi
HAM Helsingin taidemuseo
Eteläinen rautatiekatu 8, 00100 Helsinki www.hamhelsinki.fi