Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Lallukka - Elämää taiteilijakodissa

Oppimateriaalikokonaisuus verkossa
Ma 1.2. – Su 24.10.2021
Viktor_Janssonin_ateljeessa
Kuvaaja: Per Olov Jansson, 1951, työ: Viktor Jansson (Faffan) ateljeessaan Lallukassa, taiteilija: © Per Olov Jansson | Moomin Characters
Oppimateriaalikokonaisuudessa tutustutaan Lallukan taiteilijakotiin ja HAMilla esillä olevaan näyttelyyn. Tehtävät, toiminnalliset harjoitukset ja videotaltioinnit soveltuvat niin museokäynnin tueksi kuin etäopetuksessa hyödynnettäväksi.

Lallukan taiteilijakodissa ovat asuneet ja työskennelleet useat Suomen taiteen merkkihenkilöt Ellen Thesleffistä Eero Nelimarkkaan. Vuonna 1933 Töölöön valmistuneen talon tarina kietoutuu kiehtovalla tavalla Suomen taidehistoriaan. Samalla talo on edelleen elinvoimainen ja ainutlaatuinen instituutio taidemaailmassa.

Oppimateriaalikokonaisuudessa on materiaalia 1.-3. luokkalaisille, 4.-6. luokkalaisille sekä yläkoululaisille. Kokonaisuus sisältää tehtäviä ja harjoituksia, joissa lähestytään näyttelyä esimerkiksi kodin ja taiteilijan työn näkökulmista. Tarjolla on myös taltiointeja, joissa kurkistetaan Lallukassa asuvien taiteilijoiden ateljeetiloihin sekä tutustutaan HAMin näyttelyyn kuraattori Marja Lahelman seurassa. Taltioinnit on suomenkielisiä ja niihin voi valita tekstityksen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Taltioinnit soveltuvat parhaiten yläkoulun ja 2. asteen opetuksen tueksi.

Yhteyshenkilö

Sonja Taimiaho

Tapahtumanjärjestäjä

HAM Helsingin taidemuseo

HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. Lähes puolet kokoelmasta on kaupunkilaisten ilona esimerkiksi puistoissa, kaduilla, virastoissa, terveysasemilla, kouluissa ja kirjastoissa. Tennispalatsiin keskittyvissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta. Tarjoamme näyttelyihin liittyen oppimateriaaleja. Päiväkodit ja koulut voivat varata näyttelyihin liittyvän opastuksen hintaan 25 € ja taidepajan hintaan 35 €. Sisäänpääsy HAMiin on aina maksuton alle 18-vuotiaille. Myös opetusryhmän mukana tulevat opettajat ja avustajat pääsevät maksutta sisään. HAM AVOINNA: Ti 10-17.30, ke-Su 11.30-19, ma suljettu. Koulut ja päiväkodit voivat varata opastuksia ja taidepajoja myös arkiaamuihin ennen museon aukeamista. Kysy lisää HAMin opasvarauksista!

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 1.2.2021 - Su 24.10.2021 Lataa kalenteriisi
HAM Helsingin taidemuseo
Eteläinen rautatiekatu 8, 00100 Helsinki www.hamhelsinki.fi