Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Vivian Maier

Katuvalokuvia K1 näyttelytilassa
Ma 15.2. – Su 18.4.2021
Henkilö ratsastaa hevosella
Kuvaaja: Vivian Maier, työ: New York 1953, taiteilija: Vivian Maier
Vivian Maier palaa Helsinkiin uudella katuvalokuvaukseen keskittyvällä näyttelyllä.

Huom!: K1 näyttelytila on toistaiseksi auki yksittäisille kävijöille, ei ryhmille.

Amerikkalaisen valokuvaaja Vivian Maierin (1926–2009) Omakuva ja sen varjo alkuvuonna 2020 oli Suomen valokuvataiteen museon kaikkien aikojen suosituin näyttely. Vaikka näyttely ehti olla avoinna vain kaksi kuukautta ennen poikkeusolojen julistamista, se keräsi silti yli 26 000 kävijää. Näyttelyn ennenaikainen sulkeutuminen sai aikaan valtavan palautevyöryn ihmisiltä, jotka eivät olleet vielä ehtineet nähdä näyttelyä, tai jotka olisivat halunneet nähdä sen uudelleen.

Nyt yleisön hartaisiin toiveisiin vastataan: Vivian Maier palaa Helsinkiin uudella näyttelyllä, joka keskittyy hänen tunnetuimpaan tuotantoonsa – katuvalokuviin. Näyttely kerää yhteen Maierin kirkkaimpia helmiä ja rakastetuimpia teoksia neljältä eri vuosikymmeneltä, mustavalkokuvista värivedoksiin.

Vivian Maier oli amerikkalainen valokuvaaja, jonka laaja elämäntyö on tullut kohinalla julkisuuteen hänen kuolemansa jälkeen lukuisien näyttelyiden ja dokumenttielokuvan myötä. Maier kuvasi intohimoisesti koko aikuiselämänsä, mutta ei itse tuonut työtään esille, vaan ansaitsi elantonsa lastenhoitajana. Maierin yli 100.000 kuvan arkisto löytyi sattumalta vuonna 2007 unohdetusta chicagolaisesta varastosta, jonka vuokrat olivat jääneet maksamatta.

Yhteyshenkilö

Nanna Saarhelo, museolehtori

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen valokuvan erikoismuseo Kaapelitehtaalla Helsingissä, jonka näyttelyt esittelevät monipuolisesti valokuvan ja visuaalisen kulttuurin eri osa-alueita ja historiaa. Taidevalokuvan lisäksi näyttelysisällöissä painottuvat myös uutiskuva ja mainoskuva. Näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat, taiteilijatapaamiset ja luennot tutustuttavat kaikenikäisiä valokuvauksen nykypäivään ja historiaan.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 15.2.2021 11:00 - Su 18.4.2021 18:00Lataa kalenteriisi
Suomen valokuvataiteen museon K1 -näyttelytila
Kämp Galleria