Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Lasten klassikoita ja virtuaalisia elokuvasarjoja

Katso elokuvia KAVIn uudistuneella Elokuvapolulla
Pe 15.1. – Pe 31.12.2021
Iris
KAVIn uudistuneen Elokuvapolku-palvelun uusimpia lisäyksiä ovat Lumikuningatar ja Iris. Virtuaaliset esityssarjat tutustuttavat kotimaisen elokuvan historian juonilinjoihin.

KLASSIKKOLISÄYKSIÄ ELOKUVAPOLULLA

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) Elokuvapolku-palvelu on saanut uuden ilmeen. Ilmaiseksi katsottavien kotimaisten klassikoiden joukossa uusimmat lisäykset ovat Päivi Hartzellin rakastettu klassikko Lumikuningatar (1986) sekä ensimmäinen kotimainen ruotsinkielinen koko perheen elokuva Iris (2011).

Sekä Lumikuningattareen että Irikseen löytyy Elokuvapolulta tehtäviä, joissa käsitellään muun muassa elokuvien äänimaailmoja, kuvakulmia, lavastusta, ja kuvauspaikkoja. Elokuviin on myös Koulukinon oppimateriaalit. Irikseen on lisäksi tarjolla Filmkamratenin ruotsinkieliset oppimateriaalit 3. - 6.-luokkalaisille.

Uudistuneen Elokuvapolun rakenne on pysynyt ennallaan. Elokuvan vakiintuneisiin kerrontatekniikoihin perehdytään kahdella eri tasolla, Ala- ja Yläpolulla. Elokuvakulttuuri-osio laajentaa näiden sisältöä, ja Sivupolulta löytyy lisätehtäviä. Katso elokuvia -osio tarjoaa katsottavaksi ilmaisia pitkiä elokuvia, lyhytelokuvia, videotaidetta, mainosfilmejä ja animaatioita.

VIRTUAALISET ESITYSSARJAT 9.-LUOKKALAISILLE JA 2. ASTEELLE

KAVIn virtuaaliset esityssarjat esittelevät Suomi-Filmin ja Suomen Filmiteollisuuden elokuvia teemoittain kuratoituina sarjoina.

Etenkin 9. -LUOKKALAISILLE ja 2. asteen oppilaille sopivat KAVIn virtuaaliset esityssarjat tarjoavat katsauksen kotimaisen elokuvan historiaan. Ilmaiseksi katsottavissa sarjoissa esillä ovat mm. Mika Waltari -filmatisoinnit, Valentin Vaalan elokuvien moderni naiskuva, varhaiset kotimaiset kauhuelokuvat sekä kotimaisen rikoselokuvan historia. Omat sarjansa on omistettu myös poikkeusoloja kuvaaville fiktioille ja dokumenteille.

Kaikki teemasarjojen elokuvat ovat kokonaisuudessaan katsottavissa kotoa käsin. Sarjojen laajemmat esittelyt löytyvät Elokuvapolulta: https://elokuvapolku.kavi.fi/katso-elokuvia-koulussa/elokuvasarjoja-koti...

Elokuvapolku tukee kouluissa tehtävää elokuvakasvatusta sekä kulttuuri- ja taidekasvatusta tarjoamalla ilmaisia elokuvia ja elokuvanäytteitä opetuskäyttöön. KAVIn nettipalvelu on suunnattu kouluille, oppilaitoksille, opettajille ja elokuvakasvattajille. Palvelu on maksuton eikä se vaadi kirjautumista.

Tutustu Elokuvapolun uuteen ilmeeseen: www.elokuvapolku.fi.

Filmstigen finns också på Svenska!

Yhteyshenkilö

Katri Tenhola
040 450 9570

Tapahtumanjärjestäjä

Kino Regina / KAVI

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) säilyttää ja vaalii suomalaista elokuvaperinnettä. Elokuva-arkisto järjestää elokuvaesityksiä ympäri vuoden keskustakirjasto Oodissa sijaitsevassa Kino Reginassa, jossa se myös tarjoaa näytöksiä myös lapsille ja nuorille. Elokuvakasvatusohjelmistossa on klassikkoja ja uudempaa elokuvaa, kansainvälistä ja kotimaista.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 15.1.2021 09:00 - Pe 31.12.2021 23:00Lataa kalenteriisi
Elokuvapolku
Elokuvapolku.fi