ATENEUMIN TAIDEMUSEO - OHJELMA KOULUILLE

Maksuttomat taidepajat ja maksulliset opastukset
Pe 1.1. – Ma 31.5.2021
Yläkoululaisia museoretkellä
Kuvaaja: Ville Malja
Ateneumin taidemuseo on suljettuna 31.1.2021 tai Suomen hallituksen ohjeiden mukaisesti koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Toivotamme koulu- ja päiväkotiryhmät tervetulleiksi takaisin niin pian kuin se on taas mahdollista. Sitä ennen voitte osallistua etäopastukseen ja etäpajoihin.

OPASTUKSET

Etäopastus on Teams-alustalla toteutettava johdatus kuvataiteen maailmaan. Ateneumin opas tutustuttaa ryhmän Ateneumin kokoelmien keskeisiin teoksiin tai vaihtuvaan näyttelyyn kuvaohjelman kautta. Opastuksen aikana hyödynnetään teoskuvien katsomiseen liittyviä metodeja ja keskustellaan teoksista. Voitte osallistua opastukselle ryhmänä ison näytön välityksellä. Jos luokka on etäopetuksessa, jokainen osallistuja liittyy mukaan omalta koneeltaan. Luodaan yhdessä mukava, vuorovaikutteinen taidehetki koko ryhmälle!

TAIDEPAJAT
Ateneumin taidepajassa pääsette taiteilemaan itse! Taidepajat ovat kouluille maksuttomia. Mukaan voi ilmoittautua kahdesti vuodessa, nettisivujen kautta 16.–31.1. ja 16.–31.8. Valinnat tehdään arpomalla. Jos koronavirustilanne ei salli vierailua Ateneumiin, kaikki taidepajat voidaan järjestää Taiteilijoiden matkassa -etäpajana (kesto 90 min).

Helmi–maaliskuussa: Taiteilijoiden matkassa – Ateneumin etäpaja, kohderyhmä 3.–6. lk, kesto 90 min Teams-alustan kautta
Maalis–toukokuussa sekä elokuussa: Veden valtiaita ja muita olioita – maalauspaja, kohderyhmä: 3.–9. lk, kesto 2,5 t

Yhteyshenkilö

Erica Othman

Tapahtumanjärjestäjä

Ateneumin taidemuseo

Ateneumin taidekokoelmat esittelevät Suomen taiteen vaiheita 1700-luvun puolivälin kustavilaisista ajoista aina 1950-luvun modernismin ilmiöihin asti.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 1.1.2021 - Ma 31.5.2021 Lataa kalenteriisi
Ateneum
Kaivokatu 2, 00100 Helsinki
    

Tietoa

Kulttuurinala
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
OPASTUKSET Koulut ja päiväkodit voivat varata opastuksiamme muita edullisempaan hintaan. Tiedustelut ja varaukset: myynti [a] kansallisgalleria.fi tai ma–pe klo 10–14 puhelimitse numerossa 0294 500 500. UUTTA! Etäopastus Taiteilijoiden matkassa, 45 min. Alusta: Teams. Hinta kouluille: 70 €. TAIDEPAJAT Ateneumin taidepajassa pääsette taiteilemaan itse! Taidepajat ovat kouluille maksuttomia. Mukaan voi ilmoittautua kahdesti vuodessa, nettisivujen kautta 16.–31.1. ja 16.–31.8. Valinnat tehdään arpomalla. Jos koronavirustilanne ei salli vierailua Ateneumiin, kaikki taidepajat voidaan järjestää Taiteilijoiden matkassa -etäpajana (kesto 90 min).