Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Mediataitoviikon livelähetykset

Ma 8.2.2021 10:00 ja 13:00
Eri aikakausien olohuoneista löytyy erilaista viestintätekniikkaa.
Kuvaaja: Tekniikan museo
Tekniikan museo osallistuu Mediataitoviikkoon maanantaina 8.2. kahdella viestintäteemaisella livelähetyksellä. Noin 15 minuutin mittaiset livelähetykset on suunniteltu johdantoteemoiksi erityisesti alakoulun yläluokkien ja yläkoulujen opetukseen. . Livelähetyksiä voi seurata Tekniikan museon facebook-sivuilla. Lähetykset tallennetaan ja ne ovat katseltavissa myös myöhemmin.

Lähetysten ajankohdat ja teemat:

Ma 8.2. klo 10 Koti ja viestintätekniikan muutos

Millaista viestintätekniikkaa kotoa löytyy ja miten se on aikojen kuluessa muuttunut?

Koti ei edusta vain yhtä aikakautta, vaan uudet laitteet asettuvat olohuoneissa vanhempien medialaitteiden rinnalle. Viestintäteknologian kehittyminen on eri aikoina vaikuttanut arkeen ja sen sujuvuuteen ja toiminut ihmisten yhdistäjinä: sen kautta maailma avautunut ja toisaalta tullut suoraan kotisohvalle.

Linkki lähetykseen: https://www.facebook.com/events/874696640026214/

Ma 8.2. klo 13 Mobiilitekniikka ja sen merkitykset

Mitä kaikkea on mobiilitekniikka ja millaisia merkityksiä siihen liittyy?

Eräs suuri viestintään liittyvä unelma on aina ollut unelma mobiiliudesta: ”Missä ja milloin vain” -unelmointi liittyy moneen tekniseen kehitysaskeleeseen. Mobiilitekniikka avaa väyliä uudentyyppiseen kommunikaatioon ja sen kehityksellä on valtava merkitys muun muassa tiedonsiirrolle, työn liikkuvuudelle, paikantamiselle ja viihteen kuluttamiselle

Linkki lähetykseen: https://www.facebook.com/events/1290242287976846/

Yhteyshenkilö

Marianna Karttunen
+358504370824

Tapahtumanjärjestäjä

Tekniikan museo

Tekniikan museo kertoo ajan, ihmisen ja teknologian suhteesta. Museon palvelut tukevat kävijöiden ymmärrystä teknologiasta sekä herättävät mielenkiintoa arjen tekniikkaan ja historiaan. Ajatuksena on saada ihmiset pohtimaan asioita itse; tuottaa heille oivalluksia, elämyksiä ja tietoa. Tähän pyritään tutkimisen, toimimisen ja itse tekemisen kautta.

Aika ja paikka

Tekniikan museo
Viikintie 1