Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Travel as a tool

Pohjoismaiset muotoilijat tien päällä
Ma 1.6.2020 – Su 7.3.2021
Matkakuva muotoilija Kaj Franckilta. Designmuseon kuva-arkisto.
Kuvaaja: Muotoilija Kaj Franckin matkakuva, työ: Designmuseon kuva-arkisto
Travel as a Tool -näyttely (–7.3.2021) tarkastelee pohjoismaisten muotoilijoiden ja arkkitehtien matkoja 1940-luvulta tähän päivään saakka. Suunnittelijoiden tekemiä matkoja esitellään kattavasti päiväkirjojen, kirjeenvaihdon, filmien ja valokuvien kautta. Esillä olevan esineistön ja taustamateriaalin kautta tuodaan esiin myös matkustamiseen liittyviä ongelmia ja siinä viime vuosikymmeninä tapahtuneita muutoksia.

Näyttely on tehty Designmuseon, Vandalorumin taidekeskuksen ja Tønderin taidemuseon yhteistuotantona, ja se vierailee kaikissa kolmessa museossa.

Näyttelyyn liittyy runsaasti aineistoa, johon on mahdollisuus tutustua myös etänä. Olemme avanneet uudesta Travel as a Tool -päänäyttelystämme myös virtuaalisen 3D-version. Kouluille on saatavilla tehtävämateriaali Aistipolku.

Yhteyshenkilö

Designmuseon info
09 622 0540

Tapahtumanjärjestäjä

Designmuseo

Designmuseo on valtakunnallinen muotoilun erikoismuseo. Designmuseo kerää ja tallentaa muotoilualan kokoelmaa, tutkii muotoilualan historiaa ja kehitystä sekä esittelee muotoilusta kertovia näyttelyitä Suomessa ja maailmalla. Kouluille museo tarjoaa monipuolisuutta oppimisympäristöihin. Muotoilun ammattikäytännöt ja muotoilukasvatus on toimintamme keskiössä. Designmuseossa tutustutaan muotoiluun itsenäisesti tai oppaan johdolla. Museo järjestää myös runsaasti muotoiluun liittyviä tapahtumia ja mahdollisuuksia tavata muotoilijoita. Kouluja varten löytyy tila Studio koulujen työpajoihin, tehtäviin, aineistojen tutkimiseen ja eväiden syömiseen . Järjestämme tänäkin lukukautena koululaisryhmille mahdollisuuden tutustua näyttelyihin tiistaisin jo klo 9 alkaen. Ennakkoilmoittautuminen info@designmuseum.fi. Ryhmät ovat tervetulleita vierailemaan myös muina museon aukioloaikoina (1.9.–31.5. ke-su klo 11-18, 1.6.-31.8. ma-su klo 11-18).

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 1.6.2020 11:20 - Su 7.3.2021 18:16Lataa kalenteriisi
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki