Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Yläkoulukino : Kelet

Ma 15.3.2021 09:15
Kelet-dokumenttielokuva
PERUTTU, mahdollisesti SIIRTYY koronarajoituksista johtuen.

Kelet on parikymppinen musta transnainen, jonka suurin haave on päästä Vogue-lehden kanteen. Mallit kuten Naomi Campbell ja Iman olivat Suomessa syntyneelle, Manchesterissa kasvaneelle somalialaistaustaiselle nuorelle esikuvia, jotka antoivat voimaa – ja synkimpinä hetkinä jopa pitivät elossa. Kun perhesuhteet katkesivat kaapista ulostuloon, muutti 19-vuotias Kelet yksin takaisin Suomeen.
Todellinen perhe löytyi sateenkaarenväreissä kimmeltävästä helsinkiläisestä ballroom-skenestä. Paras ystävä Lola on Keletille vankkumaton tuki ja turva – Keletin mukaan heidät on kuin ommeltu toisiinsa. “Bitch, we got this.”

Elokuva tuo näkyväksi rakenteellisen syrjinnän. Kelet kertoo joutuvansa turvallisuussyistä välttämään tiettyjä alueita Helsingissä. Onko suomalaisille mallimarkkinoille liikaa se, että Kelet on sekä trans että tumma, ystävykset pohtivat.

Toimittajana parhaiten tunnetun Susani Mahaduran (Mahadura & Özberkan) ensimmäinen pitkä elokuva tekee historiaa. Kelet on ensimmäinen suomalainen elokuva, jonka keskiössä on rodullistettu transnainen.

Teksti: Riikka Pennanen/DocPoint

Elokuvaan liittyvä oppimateriaali: http://www.koulukino.fi/kelet

Ikäraja: S
Kieli: englanti, suomi.
Tekstitys: englanti

Kesto 58 min + tekijätapaaminen

Vapaa pääsy. Huom! Kouluryhmille pakolliset ennakkoilmoittautumiset ti 12.1. alkaen Vuotalon verkkosivulla osoitteessa: https://www.vuotalo.fi/fi/tapahtumat/event/92B399003840D76F4A0A7A8DE34A4...

Tapahtumanjärjestäjä

Vuotalo

Vuotalo on monipuolinen kulttuurikeskus Vuosaaressa. Ohjelmastamme löydät konsertteja, elokuvia, esityksiä, näyttelyitä ja taidekasvatusta.

Aika ja paikka

Vuotalo
Mosaiikkitori 2, Vuosaari, 00980, Helsinki