Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

DOKKINO-näytökset 2021

Ma 1. – Su 28.2.2021
DOKKINO 2021 logo neliössä
Taiteilija: Klaus Welp
DOKKINO - Lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma järjestetään poikkeuksellisesti verkkonäytöksinä Helsingissä helmikuussa 2021.

DOKKINO on valtakunnallinen, DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n järjestämä dokumenttielokuva- ja mediakasvatuskiertue, joka tutustuttaa 10–16-vuotiaat katsojat heille suunnatun luovan dokumenttielokuvan maailmaan. DOKKINOsta on vuosien saatossa kasvanut Euroopan suurin valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma.

DOKKINO tarjoaa persoonallisesti toteutettuja luovia dokumenttielokuvia, joiden aiheet koskevat nuoria ja heidän elämäänsä, antaen samaistumisen kohteita ympäri maailmaa. Vuoden 2021 teema Yhdessä eteenpäin tarjoaa esimerkkejä erilaisista elämäntilanteista ja muutoksen hetkistä, joista lapset ja nuoret selviävät eteenpäin yhdessä toimimalla. Yhteisön tuki, oli kyse sitten perheestä, ystävistä tai harrastusporukasta, on avainasemassa, kun elämä yllättää tai mutkistaa matkaa. Teeman myötä nuoret voivat huomata, että elämän haasteet koskettavat meitä kaikkia, ja ympäristöstä riippumatta kaikilla on oikeus saada apua ja tukea. Avun tai tuen saaminen voi taas viedä askeleen lähemmäksi oman unelman toteutumista.

Elokuvien teemojen käsittelyn helpottamiseksi on tuotettu kattava opetusmateriaalipaketti, joka on vapaasti oppilaiden ja opettajien hyödynnettävissä.

Vuoden 2021 Helsingin näytökset toteutetaan poikkeuksellisesti verkkonäytöksinä. Elokuvat ovat katsottavissa niin koululuokassa kuin etäopetuksessa.

Lisätietoa: dokkino(a)docpoint.fi.

Yhteyshenkilö

Maria Lehtonen
050 494 7992

Tapahtumanjärjestäjä

DOKKINO - Lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma

DOKKINO on DocPointin järjestämä valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma. Se tutustuttaa ala- ja yläkouluikäiset lapset ja nuoret ikäryhmille suunnatun luovan dokumenttielokuvan maailmaan.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 1.2.2021 - Su 28.2.2021 Lataa kalenteriisi
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Maksullinen mukaan ilmoitetuille kouluryhmille (alakoulut 4.-6.lk, yläkoulut) Osallistuminen tehdään koulukohtaisena ryhmätilauksena