Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Lucy Kirkwood: NSFW

Mukaansatempaava komedia skandaalijournalismista
Ti 23.2. – La 15.5.2021
Lucy Kirkwood: NSFW
Kuvaaja: Heidi Bergström
NSFW on mukaansatempaava komedia skandaalijournalismista, valtapeleistä, kiristyksestä sekä yksityisyydestä mediassa ja sen ulkopuolella. Mikä ihme saa älykkäät ja koulutetut ihmiset luopumaan periaatteistaan ja arvoistaan? Näytelmä on terävä ja satiirinen musta komedia, jota on tituleerattu englantilaisen Lucy Kirkwoodin läpimurtoteokseksi.

Näytelmän otsikko viittaa verkkosivuston lyhenteeseen sanoista “Not safe for work”, joka varoittaa internetin pehmopornoa sisältävistä sivustoista, joiden selailusta et halua jäädä kiinni – ainakaan työpaikalla. Lucy Kirkwoodin menestysnäytelmä NSFW kertoo kahdesta lehtitoimituksesta: miestenlehdestä ja naistenlehdestä, joiden molempien päätoimittajat ovat valmiita tekemään mitä tahansa – siis ihan mitä tahansa – pitääkseen lukijansa. Likainen peli nousee uskomattomiin ulottuvuuksiin, kun toimituksessa tehdään peruuttamaton virhe, jonka jälkiä ei saada lakaistua maton alle. Vai saadaanko sittenkin? Lucy Kirkwoodin kuningasnäytelmä ei päästä liiemmin miehiä kuin naisiakaan helpolla. Naistenlehden päätoimittaja, hyytävä jääkuningatar Miranda, etsii keinoja kaihtamatta, kuinka porata ankara katse naisvartalon epäkohtiin.

Kirkwoodin teksti lyö katsojille naulat päähän nokkeluudellaan, pamahtaa lavalla ilotulitusraketin lailla ja kysyy lopulta: Kuka on luonut tämän tirkistelykulttuurin, jossa tekopyhyydellä ja teeskentelyllä ei ole rajoja?

Rahaa, seksiä ja Photoshopia

Rooleissa Sesa Lehto, Katimari Niskala, Sami Saikkonen, Elias Salonen ja Anna Veijalainen

Käännös Aleksi Milonoff
Ohjaus Anna Veijalainen
Musiikki Timo Hirvonen, Jussi Lehtonen, Severi Pyysalo
Valosuunnittelu Topias Toppinen
Pukusuunnittelu Virve Balk
Valokuvat ja graafinen suunnittelu Heidi Bergström

Oikeuksia valvoo North agency
Kesto noin 1,5h
Suomenkielinen kantaesitys 23.2.2021

Kuka luo kaupallisen hyväksikäytön ja yksityisyyden loukkaamisen ilmapiirin, jossa elämme?

Teemoja:
Oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, työelämätaidot, medialukutaito

Näytelmästä löytyy opetussuunnitelman mukaiset teemat: ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu sekä osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen. Ilmiöinä teos nostaa esiin identiteettiä, moraalia, etiikkaa, yhteiskuntaa sekä politiikkaa.

Teatterivierailu sisältää myös yleisötyötä: Näytelmän voi liittää helposti myös etäopetukseen, jolloin esitysanalyysi ja esityksen teemoihin tutustuminen tehdään itsenäisesti KokoTeatterin järjestämän oheismateriaalin kautta.

Esitykset striiminä:

Ti 23.2. klo 19
Ke 24.2. klo 19
Pe 26.2. klo 19
La 27.2. klo 19 (tallenne 7 päivää)

Esitykset livenä, mahdollisuuksien mukaan:

La 10.4. klo 19
La 17.4. klo 19
To 22.4. klo 19
Pe 23.4. klo 19
Ti 27.4. klo 19
Ke 28.4. klo 19
Ke 5.5. klo 19
Pe 7.5. klo 19
La 8.5. klo 14 (huom. matinea)
Ma 10.5. klo 19
La 15.5. klo 19

Yhteyshenkilö

Sini Salo
040 610 4420

Tapahtumanjärjestäjä

KokoTeatteri

KokoTeatteri on helsinkiläinen ammattiteatteri, joka on toiminut vuodesta 1997. Teatterin omassa ohjelmistossa on toisessa äärilaidassa draama ja toisessa nykytanssi. KokoTeatterissa tehdään viihdyttäviä esityksiä, jotka haastavat ajattelemaan. Oman ohjelmiston lisäksi KokoTeatterissa nähdään lukuisia vierailuesityksiä. Elokuussa 2010 KokoTeatterissa käynnistyi Koko Jazz Club, josta on lyhyessä ajassa muodostunut suomalaisen jazzmusiikin päänäyttämö. KokoTeatteri, Hämeentie 3, 00530 Helsinki

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Striimattu esitys: Hinta 12,70€/lippu, opettajat ilmaiseksi. Live-esitykset KokoTeatterissa: Oppilashinta 15e/lippu, opettajat ilmaiseksi. Voimme järjestää opettajille ilmaisen tutustumisen ennakkoon, mikäli se nähdään tarpeelliseksi.
Kesto
90min