Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Jos minä puhuisin sinulle

Mihin kukkaisliikkeen ihanteet katosivat?
La 7. – La 28.11.2020
Jos minä puhuisin sinulle, Kirsi Liimatainen
Kuvaaja: Kirsi Liimatainen
Eläkkeellä oleva äidinkielen opettaja Kerttu aloittaa työt pakolaiskeskuksessa – miehensä ja tyttärensä vastaväitteistä huolimatta. Kun afganistanilaista Gargarin perhettä uhkaa pakkopalautus Kabuliin, piilottaa Kerttu perheen kesämökilleen. Kertun mies saa vihiä operaatiosta ja uhkaa tehdä ilmoituksen poliisille. Entinen 70-lukulainen hippipari ei marssi enää yhteisenä rintamana, vaan seisoo nyt toinen toistaan vastaan.

Jos minä puhuisin sinulle, on ohjaaja-käsikirjoittaja Kirsi Liimataisen näytelmätrilogian ensimmäinen osa. Liimatainen tuo KokoTeatterin estradille kokoonpanon, jota ei voi ohittaa olankohautuksella. Näyttämöllä nähdään pitkän linjan ammattilaiset Eriikka Magnusson, Leena Uotila sekä Seppo Maijala. Nuorempaa sukupolvea edustavat Johanna Kokko sekä Teakista keväällä valmistunut Eetu Känkänen. Tämä ryhmä vaatii katsomaan, kuulemaan ja kohtaamaan.

Lähes kolmenkymmenen vuoden ansiokkaan uran aikana Kirsi Liimataisen elokuvia on nähty muun muassa Lontoon, Miamin, Sao Paolon ja Montrealin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Liimataisen viimeisin dokumenttielokuva Toveri, missä olet nyt? (2016) on esitetty Yle Areenassa.

Työryhmä:

Käsikirjoitus & ohjaus: Kirsi Marie Liimatainen

Näyttelijät: Eriikka Magnusson, Leena Uotila, Seppo Maijala, Eetu Känkänen, Johanna Kokko

Tuottaja: Johanna Kokko

Kuvat ja graafinen suunnittelu: Kirsi Marie Liimatainen & Jenny Orgis

Valo- ja äänisuunnittelu: Mikko Hynninen

Tuotantoassistentti: Ilmi-Emmi Wentzel

”Kuinka moni olisi valmis piilottamaan pakolaisperheen kotiinsa, jos voisi sillä keinoin estää pakkopalautuksen keskelle sotatannerta?”

Ensi-ilta lauantaina 7.11. klo 14

Muut esitykset: 8.11. klo 14 / 10.11. klo 19 / 14.11. klo 14 / 15.11. klo 14 / 21.11. klo 14 / 24.11. klo 19 / 28.11. klo 14

Paikka: Koko Teatteri, Hämeenkatu 3, 00530 Helsinki

Varaukset: bookings@kokoteatteri.fi

Yleisötyö:

Voimme tarjota esityksen oheen yleisötyötä, joka tarkoittaa ennakkomateriaalin lähettämistä ryhmälle ennen esitystä. Ennakkomateriaalit tutustuttavat näytelmän henkilöhahmoihin ja syventävät teemaa jo ennen esitystapahtumaa. Esityksen yhteyteen voimme järjestää tekijätapaamisen esityksen jälkeen.

Yhteyshenkilö

Sini Salo
040 610 4420

Tapahtumanjärjestäjä

KokoTeatteri

KokoTeatteri on helsinkiläinen ammattiteatteri, joka on toiminut vuodesta 1997. Teatterin omassa ohjelmistossa on toisessa äärilaidassa draama ja toisessa nykytanssi. KokoTeatterissa tehdään viihdyttäviä esityksiä, jotka haastavat ajattelemaan. Oman ohjelmiston lisäksi KokoTeatterissa nähdään lukuisia vierailuesityksiä. Elokuussa 2010 KokoTeatterissa käynnistyi Koko Jazz Club, josta on lyhyessä ajassa muodostunut suomalaisen jazzmusiikin päänäyttämö. KokoTeatteri, Hämeentie 3, 00530 Helsinki

Aika ja paikka

KokoTeatteri
Hämeentie 3 00530 Helsinki

Varaustiedustelu

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Hinta 15€/oppilas. Opettajat ilmaiseksi. Voimme järjestää opettajille mahdollisuuden nähdä teos ennakkoon.
Kesto
120min