Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Tasavallan rakentajat -veistoskierros

To 1.10.2020 – Pe 31.12.2021
Mannerheimin_ratsastajapatsas
Kuvaaja: HAM/ Yehie Eweis, työ: Marsalkka Mannerheimin ratsastajapatsas, taiteilija: Aimo Tukiainen
Helsingin julkiset veistokset muodostavat kaupunkitilaan monipuolisen oppimisympäristön. HAMin oppaan johdolla taide, tieto ja tarinat yhdistyvät kiinnostavaksi kokonaisuudeksi.

Pikkuparlamentin puiston teokset sekä presidenttien juhlavat patsaat kertovat Suomen tasavallan satavuotiaasta historiasta. Veistoskierroksella tutustutaan teosten kautta itsenäisyyden aikaan. Kierros alkaa Kiasman edustalta Mannerheimin patsaalta ja päättyy Kekkosen muistomerkille Finlandia-talon kupeeseen.

Opastus soveltuu poikkeusaikaan. Toiminta tapahtuu ulkotiloissa yhden ryhmän kanssa kerrallaan. Huomioimme opastuksella oppaan ja ryhmän välisen turvavälin.

Kesto: Noin 60 minuuttia

Opastuksia on tarjolla ma-pe klo 9-16 välisenä aikana. Varaathan opastuksen hyvissä ajoin, mielellään vähintään kaksi viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

Yhteyshenkilö

Varaukset ja lisätiedot
p. (09) 310 87003 ma–to klo 9–12 ja 13–15.

Tapahtumanjärjestäjä

HAM Helsingin taidemuseo

HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. Lähes puolet kokoelmasta on kaupunkilaisten ilona esimerkiksi puistoissa, kaduilla, virastoissa, terveysasemilla, kouluissa ja kirjastoissa. Tennispalatsiin keskittyvissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta. Tarjoamme näyttelyihin liittyen oppimateriaaleja. Päiväkodit ja koulut voivat varata näyttelyihin liittyvän opastuksen hintaan 25 € ja taidepajan hintaan 35 €. Sisäänpääsy HAMiin on aina maksuton alle 18-vuotiaille. Myös opetusryhmän mukana tulevat opettajat ja avustajat pääsevät maksutta sisään. HAM AVOINNA: Ti 10-17.30, ke-Su 11.30-19, ma suljettu. Koulut ja päiväkodit voivat varata opastuksia ja taidepajoja myös arkiaamuihin ennen museon aukeamista. Kysy lisää HAMin opasvarauksista!

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi To 1.10.2020 09:00 - Pe 31.12.2021 16:00Lataa kalenteriisi
HAM Helsingin taidemuseo
Eteläinen rautatiekatu 8, 00100 Helsinki www.hamhelsinki.fi