Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Aktivistinäytelmä 3

Pe 25.9.2020 – Ke 31.3.2021
Aktivistinäytelmä 3
Kuvaaja: Heidi Bergström
Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. HUOMIO! Suuren suosion saanut lähes loppuunmyyty näytelmä saa lisäesityksiä maaliskuussa 2021.

KokoTeatterin supersuosittu ja syksyllä lähes loppuunmyyty Aktivistinäytelmä 3 saa lisäesityksiä maaliskuussa 2021

Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. Kuinka heistä tuli aktivisteja? Minkä he halusivat muuttuvan? Mitä heidän työnsä ja kohtalonsa meille osoittavat? Ja olemmeko me ottaneet opiksemme?

Aktivistitrilogian viimeisen teoksen kirjoitusprosessi on ollut polveileva, inspiroiva ja myös erityisen haastava – “mehän painimme yhä näiden samojen ihmisarvoisen elämän ja elinkelpoisen maailman tulevaisuuden kysymysten kanssa, joiden puolesta päähenkilömme ovat antaneet kaikkensa”, Helena sanoo. Kallion kynästä lähtevä teksti on fyysistä ja rytmistä – näytelmän päähenkilöiden puheenvuorot peilautuvat edelläkävijöiden kohtaloista lähihistorian tapahtumiin ja riipaisevan ajankohtaisesti myös Black Lives Matter -liikkeeseen.

Lavalla nähdään Tukholman Dramatenissa aikaisemmin esiintynyt Tuuli Heinonen, musiikista vastaava ja muun muassa Elifantree-yhtyeessä vaikuttava Anni Elif Egecioglu sekä KokoTeatterin Anna Veijalainen.

Näytelmästä löytyy opetussuunnitelman mukaiset teemat: ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutua ja ilmaisu sekä osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen. Ilmiöinä teos nostaa esiin identiteettiä, moraalia, etiikkaa, yhteiskuntaa sekä politiikkaa.

Ensi-ilta 25.9.2020
Syksyn esityskausi 27.9.–25.11.
Kevään esityskausi 5.3.-31.3.

Varaukset: bookings@kokoteatteri.fi

”Kelatkaa, miten Mamie Tillistä tuli aktivisti…
Hei mitä tämä Ulrike oikeen kirjotteli ennen kuin hän radikalisoitui?
Mikä sen aikaansa edellä hyönteismyrkkyjä vastustavan naisen siis sen meribiologin nimi olikaan?"

Katso videoesittelyt teoksesta:"Tiedätkö, kuinka aktivistit löysivät oman äänensä?
Entä sinä? Miten sinä löysit oman äänesi?”

Yleisötyö:
Voimme tarjota esityksen oheen yleisötyötä, joka tarkoittaa ennakkomateriaalin lähettämistä ryhmälle ennen esitystä. Ennakkomateriaalit tutustuttavat näytelmän henkilöhahmoihin ja syventävät teemaa jo ennen esitystapahtumaa. Esityksen yhteyteen voimme järjestää tekijätapaamisen esityksen jälkeen.

Yhteyshenkilö

Sini Salo
0406104420

Tapahtumanjärjestäjä

KokoTeatteri

KokoTeatteri on helsinkiläinen ammattiteatteri, joka on toiminut vuodesta 1997. Teatterin omassa ohjelmistossa on toisessa äärilaidassa draama ja toisessa nykytanssi. KokoTeatterissa tehdään viihdyttäviä esityksiä, jotka haastavat ajattelemaan. Oman ohjelmiston lisäksi KokoTeatterissa nähdään lukuisia vierailuesityksiä. Elokuussa 2010 KokoTeatterissa käynnistyi Koko Jazz Club, josta on lyhyessä ajassa muodostunut suomalaisen jazzmusiikin päänäyttämö. KokoTeatteri, Hämeentie 3, 00530 Helsinki

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Opettajat pääsevät paikalle ilmaiseksi ja saavat myös mahdollisuuden tulla katsomaan esityksen etukäteen. Oppilaat 15€/lippu. Tarjoamme esitystä ennen materiaalipaketin, josta voi tutustua hahmoihin ja teemoihin etukäteen.
Kesto
150min