Upptäckarpromenader

Konstverkstäder utomhus
Pe 16.10.2020 – Pe 28.5.2021
Upptäckarpromenader | Konstverkstäder utomhus
Kuvaaja: Stiftelsen Pro Artibus | Kia Orama
I konstverkstaden Upptäckarpromenader kommer några av oss* till er skolgård och arrangerar konstverkstäder utomhus vid skolan och i närområdet.

Verkstaden byggs upp av två separata träffar. Den första gången bekantar vi oss med omgivningen genom olika observationsövningar. Vi ser på bekanta saker med nya ögon och övar oss i att få syn på detaljer på ett lekfullt sätt. Den första träffen kulminerar i en fotograferingsövning. Fysiska utskrifter av de fotografier eleverna tog under träff 1 utgör materialet för träff 2, då vi jobbar med narrativer bestående av bilder och text, och bygger en utställningshelhet på samma platser där fotografierna i första hand tagits.

Målsättningen med verkstaden är att se något överraskande i det bekanta och lägga märke till detaljer. Ge tid åt och undersöka det som vi ofta ignorerar som alldagligt. Öva oss i att beskriva något bekant på ett nytt sätt.

Plats: er skolgård med omgivning
Tid: läsåret 2020–21
Primär målgrupp: åk 3–6, men verkstaden kan justeras även för andra åldrar

* ett gäng bildkonstpedagoger och konstnärer som jobbar som freelance verkstadsguider vid Sinne

Yhteyshenkilö

Kia Orama
040 529 8656

Tapahtumanjärjestäjä

Sinne

Sinne on paikka suomalaiselle ja kansainväliselle nykytaiteelle. Ohjelman painopisteenä on nuori ja kokeellinen taide. Toimintaa ylläpitää Pro Artibus -säätiö, joka on itsenäinen osa Svenska kulturfondenin organisaatiota.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 16.10.2020 08:00 - Pe 28.5.2021 16:00Lataa kalenteriisi
Sinne
Iso Roobertinkatu 16, 00120 Helsinki

Varaustiedustelu