Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Red Nose Companyn: Keisarin uudet vaatteet striimi

Striimattu live-esitys & opetuspaketti
Ti 15.9.2020 – Ma 31.5.2021
Keisarin uudet vaatteet sriimi
Kuvaaja: Kuva Tero Ahonen, työ: Kuvankäsittely: Inka Virtanen
Keisarin uusien vaatteiden striimattavaan live-esitykseen yhdistyy kahden oppitunnin opetuspaketti alakoululaisille. Yleisö saa vaikuttaa esityksen kulkuun, ja näyttelijät voivat vierailla luokissa virtuaalisesti esityksen jälkeen. Koronaturvallinen ja tarjolla koko maassa!

Keisarin uudet vaatteet striimi
- striimattu live-esitys yhdistettynä kahden oppitunnin opetuspakettiin alakoululaisille

”Klovnien rehellisyys on aseistariisuvaa” HS
”Yksi syksyn upeimmista elämyksistä” – Teatteri ja tanssi

Keisari hurmaa vastaanpanemattomalla meiningillä ja svengaavalla musiikilla Avicista Abbaan. Nuoremmille oppilaille esitys kertoo valehtelemisesta, vanhemmille se on poliittisempi satiiri, mutta yksi asia on universaali ja varma: alastoman keisarin takapuoli naurattaa meitä kaikkia. Koulujen kestosuosikki jo vuodesta 2017.

Red Nose Company on tullut tunnetutuksi kyvystään versioida esityksiä monenlaisiin olosuhteisiin. Lisäksi meillä on vuosien kokemus yhteistyöstä koulujen kanssa: yleisötyöstä, netissä tarjottavasta oppimateriaalista sekä näyttelijävierailuista.

Keisarin uudet vaatteet striimi on saatavissa kolmella eri kielellä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Striimattava esityskokonaisuus sisältää:

1. Ennakkomateriaalit esitystä varten.

Tarjoamme opettajille ennakkomateriaalit etäopetustuntia varten. Tunti voidaan luokassa opettajan johdolla taikka itsenäisesti esim. Google classroom -ympäristössä.

Ennakkotunnin aikana käsitellään teatterin tekemistä, H.C. Andersenia sekä ”Keisarin uudet vaatteet” -satua. Samalla kerätään opettajan johdolla oppilaiden ajatuksia tulevaan esitykseen liittyen sekä sanoja ja ilmaisuja, jotka liittyvät arkisempiin asioihin kuten oppilaiden lempiruokiin, lemmikkeihin, harrastuksiin tai vaikkapa kesähaaveisiin. Tunnin jälkeen opettaja toimittaa näitä oppilailta saatuja ”täkyjä” esiintyjille sähköpostin välityksellä. Materiaalia käytetään impulsseina myöhemmin tehtävässä varsinaisessa esityksessä.

2. Live-striimattu, tietylle yleisölle kohdennettu esitys - ”Keisarin uudet vaatteet”

Esitämme Keisarin uudet vaatteet live-striimattuna. Live-esitys on myös katsottavissa vielä 48h esityksen jälkeen, jotta kaikki osallistujat varmasti pääsevät näkemään sen.

Tavaramerkkimme on jo vuosien ajan ollut esityspaikan erityispiirteiden kutominen osaksi esitystä, ja siksi kohdennamme striimausesityksenkin tietylle yleisölle. Jos esitys suunnataan vaikkapa Roihuvuoren kouluihin on luvassa varmasti eeppinen vesitorninumero :).

Normaalissa live-esityksessä olemme jatkuvasti kontaktissa yleisöön ja annamme yleisöstä nousevien impulssien vaikuttaa esityksemme kulkuun. Nyt muokkaamme työtapaamme siten, että kykenemme saavuttamaan saman yhteyden yleisöön myös netin välityksellä. Paikallisten erityspiirteiden käsittelyn lisäksi näyttelijät improvisoivat esityksen aikana oppilailta ennakkotuntien aikana kerättyjen ”täkyjen”; ajatusten, sanojen ja tunnistettavien ilmaisujen kanssa siten, että nämä uudet impulssit tulevat osaksi esitystä. Kotikoneiltaan esitystä seuraavat oppilaat kokevat, että esitys tapahtuu nyt ja että se tehdään juuri heille, ”Hei! Nyt meidän koulun oppilaan lempiruoka otettiin mukaan tähän esitykseen.”

3. Esityksen jälkeen virtuaaliset näyttelijävierailut ja täydentävät opettajanmateriaalit

Esityksen jälkeen näyttelijät toteuttavat virtuaalisen näyttelijävierailun esitykseen osallistuneille kouluille, esim. Google Clasroomin kautta. Näyttelijät kertovat vielä esityksen tekemisestä ja oppilaat voivat esittää heille kysymyksiä. Virtuaalisen näyttelijävierailun jälkeen oppilaat voivat vielä jatkaa esityksen käsittelyä opettajille suunnatun materiaalin kautta.

Yhteyshenkilö

Inka Virtanen
041 706 6323

Tapahtumanjärjestäjä

Red Nose Company

Jo yli 20 000 koululaiskatsojaa! Red Nose Company on helsinkiläinen teatteriryhmä, joka kiertää Suomea huippusuosituilla esityksillään. Juoksuhaudantie ja Punainen viiva sopivat yläkoululaisille ja lukiolaisille. Keisarin uudet vaatteet on suunnattu alakoululaisille. Ryhmä esiintyy mm. Kansallisteatterissa, Aleksanterin teatterissa ja alueellisilla kulttuuritaloilla. Esitysten kiertueversioilla käymme vierailemassa tilauksesta koulujen omissa tiloissa. Esitysten lisäksi järjestämme kouluille työpajoja esitysten yhteyteen tai erikseen. Olemme mukana Taidetestaajissa.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 15.9.2020 - Ma 31.5.2021 Lataa kalenteriisi
Etenä
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Pyydä tarjous info@rednose.fi
Kesto
60min