Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Red Nose Company: Keisarin uudet vaatteet striimi

Striimattu esitys & opetuspaketti
Ti 15.9.2020 – Ma 31.5.2021
Keisarin uudet vaatteet sriimi
Kuvaaja: Kuva Tero Ahonen, työ: Kuvankäsittely: Inka Virtanen
Keisarin uusien vaatteiden striimattuun esitykseen yhdistyy kahden oppitunnin opetuspaketti alakoululaisille. Näyttelijät voivat vierailla luokissa virtuaalisesti esityksen jälkeen. Koronaturvallinen ja tarjolla koko maassa!

Huhtikuun striimi

Haluatko tarjota luokallesi tai koulullesi teatterielämyksen? Esitämme Keisarin uudet vaatteet -näytelmän striimattuna 26.-30.4. Ilmoita ryhmäsi mukaan viimeistään 15.4. Hinta määräytyy katsojamäärän mukaan. Kysy tarjousta: info @ rednose.fi

Keisarin uudet vaatteet striimi

- striimattu esitys yhdistettynä kahden oppitunnin opetuspakettiin alakoululaisille

”Klovnien rehellisyys on aseistariisuvaa” HS

”Yksi syksyn upeimmista elämyksistä” – Teatteri ja tanssi

Keisari hurmaa vastaanpanemattomalla meiningillä ja svengaavalla musiikilla Avicista Abbaan. Nuoremmille oppilaille esitys kertoo valehtelemisesta, vanhemmille se on poliittisempi satiiri, mutta yksi asia on universaali ja varma: alastoman keisarin takapuoli naurattaa meitä kaikkia myös striimattuna. Koulujen kestosuosikki jo vuodesta 2017.

Red Nose Company on tullut tunnetutuksi kyvystään versioida esityksiä monenlaisiin olosuhteisiin. Lisäksi meillä on vuosien kokemus yhteistyöstä koulujen kanssa: yleisötyöstä, netissä tarjottavasta oppimateriaalista sekä näyttelijävierailuista.

Keisarin uudet vaatteet striimi on saatavissa kolmella eri kielellä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Striimattava esityskokonaisuus sisältää:

1. ENNAKKOMATERIAALIT ESITYSTÄ VARTEN

Lähetämme opettajille etukäteen materiaalit opetusta varten. Tunti voidaan toteuttaa luokassa tai esim. Google classroom -ympäristössä.

Ennakkotehtävissä käsitellään teatterin tekemistä, H.C. Andersenia sekä ”Keisarin uudet vaatteet” -satua. Samalla opettaja kerää oppilaiden ajatuksia tulevasta esityksestä sekä sanoja ja ilmaisuja, liittyen oppilaiden lempiruokiin, lemmikkeihin, harrastuksiin tai vaikkapa kesähaaveisiin. Tunnin jälkeen opettaja toimittaa oppilailta saadut ”täkyt” esiintyjille. Materiaalia käytetään impulsseina striimiesityksessä.

2. STRIIMATTU, TIETYLLE YLEISÖLLE KOHDENNETTU ESITYS – ”KEISARIN UUDET VAATTEET”

Striimiesitys on katsottavissa sovitun ajan esityksen jälkeen, jotta kaikki osallistujat varmasti pääsevät näkemään sen.

Tavaramerkkimme on jo vuosien ajan ollut esityspaikan erityispiirteiden kutominen osaksi esitystä. Kohdennamme striimiesityksenkin aina tietylle yleisölle. Jos esitys suunnataan vaikkapa Kuopion kouluihin on luvassa varmasti eeppinen kalakukonsyöntinumero :).

Normaalissa esityksessä olemme jatkuvasti kontaktissa yleisöön ja annamme yleisöstä nousevien impulssien vaikuttaa esityksemme kulkuun. Pyrimme luomaan myös striimiesityksessä saman yhteyden yleisöön. Paikallisten erityispiirteiden hyödyntämisen lisäksi näyttelijät improvisoivat esitykseen mukaan oppilailta ennakkoon kerättyjä ”täkyjä”; ajatuksia, sanoja ja tunnistettavia ilmaisuja. Kotikoneiltaan esitystä seuraavat oppilaat kokevat, että esitys tapahtuu nyt ja että se tehdään juuri heille, ”Hei! Nyt meidän koulun oppilaan lempiruoka otettiin mukaan tähän esitykseen.”

3. ESITYKSEN JÄLKEEN VIRTUAALISET NÄYTTELIJÄVIERAILUT JA TÄYDENTÄVÄT OPETTAJANMATERIAALIT

Esityksen jälkeen näyttelijät voivat toteuttaa virtuaalisia näyttelijävierailuja esitykseen osallistuneille kouluille, esim. Zoomin, Vimeon taikka Google Clasroomin kautta. Näyttelijät kertovat esityksen tekemisestä ja oppilaat voivat esittää heille kysymyksiä. Virtuaalisen näyttelijävierailun jälkeen oppilaat voivat jatkaa esityksen käsittelyä opettajille tarjotun materiaalin avulla.

Yhteyshenkilö

Inka Virtanen
041 706 6323

Tapahtumanjärjestäjä

Red Nose Company

Jo yli 20 000 koululaiskatsojaa! Red Nose Company on helsinkiläinen teatteriryhmä, joka kiertää Suomea huippusuosituilla esityksillään. Juoksuhaudantie ja Punainen viiva sopivat yläkoululaisille ja lukiolaisille. Keisarin uudet vaatteet on suunnattu alakoululaisille. Ryhmä esiintyy mm. Kansallisteatterissa, Aleksanterin teatterissa ja alueellisilla kulttuuritaloilla. Esitysten kiertueversioilla käymme vierailemassa tilauksesta koulujen omissa tiloissa. Esitysten lisäksi järjestämme kouluille työpajoja esitysten yhteyteen tai erikseen. Olemme mukana Taidetestaajissa.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 15.9.2020 - Ma 31.5.2021 Lataa kalenteriisi
Etenä
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Pyydä tarjous info@rednose.fi
Kesto
60min