LIISA VÄÄRISKOSKI: @munalissu

K1-näyttelytilan avajaisnäyttely
To 20.8. – Su 20.12.2020
LIISA VÄÄRISKOSKI: @munalissu
Kuvaaja: Liisa Vääriskoski, työ: Liisa Vääriskoski, @munalissu, 2020, taiteilija: Liisa Vääriskoski
Munalissu on mediataiteilija Liisa Vääriskosken pääosin Instagramissa toimiva feministinen alter ego ja taideprojekti, jossa toden ja fiktion välinen raja hämärtyy.

Impulsiivinen performanssihahmo ottaa oman tilan haltuun, nöyristelemättä. Viihde, kaupallisuus sekä poliittiset teemat kietoutuvat yhteen, usein absurdilla tai humoristisella tavalla. Munalissu kommentoi sosiaalisen median vaatimusta olla jatkuvasti läsnä, upea ja kiinnostava. Teoksissaan hän asettuu katseen kohteeksi, mutta on samalla itse niiden toimija. Hän varaa naiselle oikeuden päättää itse omasta kehostaan. Naisen elinvoimaisuuden esittäminen on osa hahmoa: omasta seksuaalienergiasta saa nauttia ilman historian leimaamaa häpeää. Hahmon instrumenttina Vääriskoski käyttää omaa kehoaan, mutta inspiraation lähteinä toimivat myös taiteilijan omat tunteet, arvot, haaveet sekä kokemusmaailma.

Liisa Vääriskoski (s. 1991) on helsinkiläinen taiteilija ja media-alan monitaitaja. Munalissu on yksi taiteilijan tavoista toteuttaa itseään ja kommentoida maailmaa sekä visuaalista kulttuuria.

Yhteyshenkilö

Kastehelmi Korpijaakko, Educational curator
050 5775742

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen valokuvan erikoismuseo Kaapelitehtaalla Helsingissä, jonka näyttelyt esittelevät monipuolisesti valokuvan ja visuaalisen kulttuurin eri osa-alueita ja historiaa. Taidevalokuvan lisäksi näyttelysisällöissä painottuvat myös uutiskuva ja mainoskuva. Näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat, taiteilijatapaamiset ja luennot tutustuttavat kaikenikäisiä valokuvauksen nykypäivään ja historiaan.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi To 20.8.2020 10:00 - Su 20.12.2020 20:00Lataa kalenteriisi
Suomen valokuvataiteen museon K1 -näyttelytila
Kämp Galleria, Pohjoisesplanadi 33, 00100 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Koululaisopastukset arkena 60 €, 80€ la-su ja pyhäpäivät. Koululaisopastukset on suunnattu päiväkodeille, peruskouluille, lukioille ja ammatillista perustutkintoa suorittaville. Opastuksen tilannut opettaja on tervetullut tutustumaan ennakkoon näyttelyihin ilmaiseksi. Työpajojen hinnat päiväkoti- ja kouluryhmille: 120 €, la–su 240 €. Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.