DOUGLAS KIRKLAND: COCO&MARILYN

K1-näyttelytilan avajaisnäyttely
To 20.8. – Su 20.12.2020
Marilyn Monroe, Hollywood, 1961 ©Douglas Kirkland/Photo Op
Kuvaaja: Douglas Kirkland, työ: Marilyn Monroe, Hollywood, 1961 ©Douglas Kirkland, taiteilija: Douglas Kirkland
Kaksi ikonista naista, jotka ymmärsivät visuaalisuuden voiman.

Suomen valokuvataiteen museon uuden K1-näyttelytilan avajaisnäyttelyinä nähdään kanadalaisen Douglas Kirklandin (s.1934) näyttelyt Coco Chanel sekä Ilta Marilynin kanssa. Näyttelyt tuovat esiin kaksi ikonista naista, jotka ymmärsivät visuaalisuuden voiman.

Kirkland kuvasi sekä Marilyn Monroen että Coco Chanelin 1960-luvun alussa työskennellessään Look-aikakausilehdessä. Kuudenkymmenen vuoden takaiset otokset kantavat mukanaan aikansa Hollywoodin tähtikulttia ja muodin historiaa. Nykynäkökulmasta katsottuna ne tarjoavat myös kiehtovan näkymän aikaan, jolloin valokuva oli juuri saavuttanut keskeisen aseman modernissa kulutuskulttuurissa. Samalla näyttelyt pohtivat kuinka ikoneja tehdään ja mikä on valokuvan voima.

Douglas Kirkland on Hollywoodissa pitkän uran tehnyt valokuvaaja, joka tunnetaan erityisesti maailmantähtien kuvaajana. Hän on työskennellyt lisäksi yli 150 elokuvatuotannossa.

Yhteyshenkilö

Kastehelmi Korpijaakko, Educational curator
050 5775742

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen valokuvan erikoismuseo Kaapelitehtaalla Helsingissä, jonka näyttelyt esittelevät monipuolisesti valokuvan ja visuaalisen kulttuurin eri osa-alueita ja historiaa. Taidevalokuvan lisäksi näyttelysisällöissä painottuvat myös uutiskuva ja mainoskuva. Näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat, taiteilijatapaamiset ja luennot tutustuttavat kaikenikäisiä valokuvauksen nykypäivään ja historiaan.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi To 20.8.2020 10:00 - Su 20.12.2020 20:00Lataa kalenteriisi
Suomen valokuvataiteen museon K1 -näyttelytila
Kämp Galleria, Pohjoisesplanadi 33, 00100 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Koululaisopastukset arkena 60 €, 80€ la-su ja pyhäpäivät. Koululaisopastukset on suunnattu päiväkodeille, peruskouluille, lukioille ja ammatillista perustutkintoa suorittaville. Opastuksen tilannut opettaja on tervetullut tutustumaan ennakkoon näyttelyihin ilmaiseksi. Työpajojen hinnat päiväkoti- ja kouluryhmille: 120 €, la–su 240 €. Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.