JARI SILOMÄKI: TUNTEIDEN MAANTIEDE

Pe 25.9.2020 – Ke 6.1.2021
Jari Silomäki: sarjasta Tunteiden maantiede
Kuvaaja: Jari Silomäki, työ: sarjasta Tunteiden maantiede, taiteilija: Jari Silomäki
Silomäen teokset kertovat 2000-luvun maailmanpoliittisista tapahtumista hienovaraisten ja yksityisten tarinoiden avulla.

Syksyllä 2020 avautuva Tunteiden maantiede on valokuvataiteilija Jari Silomäen (s.1975) laaja soolonäyttely. Näyttelyn varhaisimmat teokset ovat syntyneet 2000-luvun alussa mutta suurin osa näyttelyn teoksista saa nyt ensi-iltansa.

Silomäen teokset kertovat 2000-luvun maailmanpoliittisista tapahtumista hienovaraisten ja yksityisten tarinoiden avulla. Näyttely käsittelee mm. kehittyvien maiden asukkaiden luokkanousua, nopeaa vaurastumista ja eriarvoistumista; Internetin servereiden pyörittämää yhteistä kotimaata, oman henkilöhistorian julkista esittämistä ja intimiteettisuojaa sekä eurooppalaisen poliittisen populismin vaikutusta ihmisten arkeen.

Silomäen teoskokonaisuudet syntyvät vuosien seuraamisen, tutkimisen, rakentamisen ja kuvaamisen kautta. Esimerkiksi näyttelyssä nähtävää kokonaisuutta My Weather Diary (2001- jatkuva), Silomäki on päättänyt jatkaa läpi koko elämänsä.

Jari Silomäki ammentaa tarinoita omasta elämästään, kohtaamiensa ihmisten elämästä sekä tarttuu tuntemattomien tarinoihin, joita hän on löytänyt esimerkiksi Internetistä. Kokonaisuudessa Atlas of Emotions (2009–2020) taiteilija rakentaa ja lavastaa kohtauksia tarinoista, joita hän on kerännyt tuntemattomien ihmisten Internetin keskustelupalstoille julkaisemista kirjoituksista.

Silomäki kertoo meille tarinoita ajastamme. Näyttelyn punaiseksi langaksi muodostuu yksilön elämäntarinan ja yhteiskunnan tapahtumien suhde ja lomittuminen. Kuulumme aina omaan aikaamme ja olemme osa ympäröivää historiaa.

Yhteyshenkilö

Kastehelmi Korpijaakko, museolehtori
050 5775742

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen valokuvan erikoismuseo Kaapelitehtaalla Helsingissä, jonka näyttelyt esittelevät monipuolisesti valokuvan ja visuaalisen kulttuurin eri osa-alueita ja historiaa. Taidevalokuvan lisäksi näyttelysisällöissä painottuvat myös uutiskuva ja mainoskuva. Näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat, taiteilijatapaamiset ja luennot tutustuttavat kaikenikäisiä valokuvauksen nykypäivään ja historiaan.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 25.9.2020 11:00 - Ke 6.1.2021 18:00Lataa kalenteriisi
Suomen valokuvataiteen museo
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki
    

Tietoa

Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Koululaisopastukset arkena 60 €, 80€ la-su ja pyhäpäivät. Koululaisopastukset on suunnattu päiväkodeille, peruskouluille, lukioille ja ammatillista perustutkintoa suorittaville. Opastuksen tilannut opettaja on tervetullut tutustumaan ennakkoon näyttelyihin ilmaiseksi. Työpajojen hinnat päiväkoti- ja kouluryhmille: 120 €, la–su 240 €. Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.