Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

OPASTUS LUONNONTIETEELLISEEN MUSEOON

Luonnontieteellisessä museossa
Ti 1.9. – Pe 9.10.2020
Luonnontieteellisen museon opastukset alkavat museon ala-aulasta.
Luonnontieteellisen museon opastuksilla tutustutaan kiehtovien näyttelyjen sisältöihin ja luonnontieteellisiin kokoelmiin, sukelletaan yhdessä tieteen ja tutkimuksen maailmaan sekä kartutetaan ympäristötietoa.

Luonnontieteellisen museon opastuksilla tutustutaan kiehtovien näyttelyjen sisältöihin ja luonnontieteellisiin kokoelmiin, sukelletaan yhdessä tieteen ja tutkimuksen maailmaan sekä kartutetaan ympäristötietoa. Opastuksia on tarjolla niin päiväkotien tutkimusmatkailijoille kuin aikuisryhmillekin.

Turvallisen opastuksen takaamiseksi opastusryhmien kokoa on syksyllä 2020 rajattu 15 henkilöön. Koko näyttelyn kattava opastus kestää 55 minuuttia. Mikäli opastukselle saapuvan ryhmän koko on yli 15 henkilöä, ryhmän vierailu voidaan toteuttaa kahtena perättäisenä puolen tunnin opastuksena.

1.9.2020-9.10.2020 on saatavilla viisi erilaista opastusta.
Opastukset alkavat ti-pe klo 9:30, 11:00 ja 12:30.
Museolla ei järjestetä samanaikaisesti useampaa kuin yksi opastus.

DINOSAURUSTEN MAAILMA (55 min)
Pienten tutkimusmatkailijoiden museoretkellä tutustumme kaikenkokoisiin dinosauruksiin ja niiden elämään leikkien ja havainnoiden. Opastus sijoittuu Elämän historia- näyttelyyn.
(Päiväkodit 3-6 v.)

VUOSI SUOMALAISESSA LUONNOSSA (55 min)
Opastuksella matkataan Suomen halki etelän lehdoista pohjoisen tuntureille vuodenaikojen vaihtuessa. Samalla tutustutaan eläin- ja kasvilajien selviytymistarinoihin muuttuvissa olosuhteissa. Opastus sijoittuu Suomen luonto-näyttelyyn.
(Mukautettavissa ikäryhmän mukaan)

ELÄKÖÖN ELÄMÄ! (55 min)
Opastuksella kurkistetaan elämän historian hämmästyttäviin mullistuksiin ja tarkastellaan evoluutiota eliökuntaa muokkaavana voimana. Opastus sijoittuu Elämän historia-näyttelyyn.
(Mukautettavissa ikäryhmän mukaan)

MUUTOSTA ILMASSA (55 min)
Muutosta ilmassa-näyttelyn opastus kertoo ihmisen tarinan mammuttien maisemasta nykypäivän muuttuvaan maailmaan. Opastuksella avataan ympäristönmuutokseen liittyvää tutkimusta ja etsitään ratkaisumahdollisuuksia aikamme haasteisiin.
(Nuoret 5. luokasta ylöspäin ja aikuiset)

KIRAHVEJA KIMNAASISSA (55 min)
Kirahveja kimnaasissa-opastus on museomme yleisopastus. Opastuksella käydään läpi museorakennuksen värikkäitä vaiheita ja tutustutaan näyttelyidemme ”herkkupaloihin”.
(Mukautettavissa ikäryhmän mukaan)

Yhteyshenkilö

Luomus
02941 28855 (ma, ti ja to klo 13–15)

Tapahtumanjärjestäjä

LUOMUS, Luonnontieteellinen keskusmuseo

Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS on Helsingin yliopiston erillislaitos, joka säilyttää ja ylläpitää luonnontieteellisiä kansalliskokoelmia sekä harjoittaa niihin liittyvää tutkimusta. Luomuksen kokoelmiin pääsee tutustumaan kolmessa yleisökohteessa: Luonnontieteellisessä museossa sekä Kaisaniemen ja Kumpulan kasvitieteellisissä puutarhoissa.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 1.9.2020 09:30 - Pe 9.10.2020 12:30Lataa kalenteriisi
Luonnontieteellinen museo
Pohjoinen Rautatiekatu 13
    

Tietoa

Kulttuurinala
Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Opastusten hinta päiväkoti- ja kouluryhmille on 80 €, mihin sisältyy vierailun pääsymaksut.
Kesto
55min