Egyptin loisto

Viimeiset suuret dynastiat
Pe 9.10.2020 – Su 21.3.2021
Egyptin loisto
Amos Rexin suuri muinaisen Egyptin näyttely vie sinut aikamatkalle tuhansien vuosien taa faraoiden Egyptiin.

Näyttelyssä pääset tutkimaan entisaikojen egyptiläisten vuodenkiertoa, maailmankuvaa, uskontoa ja valtiorakennetta sekä ihmisten käyttämiä tavallisia arkiesineitä. Näyttelyssä on esillä muun muassa ikiaikaisia sandaaleja, vanhoja verokuitteja ja kuolleiden kirjoja. Jokaisella näyttelyn esineellä on oma ainutlaatuinen tarinansa. Arkeologisten kaivausten paljastama rikas kulttuuri näkyy arjessamme yhä: esimerkiksi 365 päivän kalenteri, jossa vuosi jaetaan 12 kuukauteen, oli käytössä jo muinaisessa Egyptissä. Ei siis ole ihme, että Egyptin loisto ei himmene, vaikka vuosituhannet kuluvat.

Näyttely pohjautuu Italiassa toimivan Museo Egizion kokoelmaan, joka on suurin muinaisen Egyptin taiteen ja kulttuurin kokoelma Egyptin ulkopuolella.

Voit vaeltaa näyttelyssä apunasi pieni museokaverikirja nimeltä Muinaiset egyptiläiset ystäväni, jonka hahmot kertovat näyttelystä sekä lapsille että aikuisille. Kaverikirja kuuluu pääsylipun hintaan.

Voit myös syventyä näyttelyyn opastusten tai taidepajan kautta. https://amosrex.fi/ryhmille/kouluille-ja-paivakodeille/#taidepajat

Sisältövaroitukset: näyttelyssä käsitellään kuolemaa. Esillä on muumioituja vainajia.

Haluatko vierailla museossa isomman oppilasryhmän kanssa? Museon aukioloaikoina ryhmäkoossa on rajoitus 15 henkilöön, mutta tarjoamme koululaisryhmille mahdollisuuden vierailla näyttelyssä keskiviikko- ja torstaiaamuisin klo 9-11 ennen museon aukeamista.
Aikoja on rajoitetusti tarjolla, ota yhteyttä Amos Rexin opasvaraukseen jos haluat lisätietoja.

Yhteyshenkilö

Melanie Orenius

Tapahtumanjärjestäjä

Amos Rex

Maanalainen taidemuseo Helsingin Lasipalatsissa. Amos Rexissä on vuosittain noin kolme vaihtuvaa näyttelyä sekä pysyvä kokoelmaripustus.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 9.10.2020 11:00 - Su 21.3.2021 17:00Lataa kalenteriisi
Amos Rex
Mannerheimintie 22 - 24, 00100 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Koululaiset ja heidän opettajansa/ohjaajansa, toisen asteen kouluihin saakka, pääsevät aina ilmaiseksi museoon. Pyydämme kaikkia ryhmiä varaamaan vierailunsa etukäteen. Se onnistuu helposti meidän verkkolomakkeen kautta, tai soittamalla opasvaraukseen. Opasvarauspuhelin on auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13–16 (numero: 09 68444633).