Koulujen elokuvaviikko

Elokuva kuuluu kouluun!
Ma 28.9. – Pe 2.10.2020
elokuvaviikko.fi -  maksuton elokuvan teemaviikko 28.9–2.10.2020 0.–9. luokille
Kuvaaja: Juuso Haarala
Kaikille kouluille avointa ja maksutonta Koulujen elokuvaviikkoa vietetään jälleen valtakunnallisesti 28.9.–2.10.2020! Viikon aikana kouluille tarjotaan verkon kautta mieleenpainuvia elokuvaelämyksiä, kaikkiin eri oppiaineisiin sopivia kamerakynätehtäviä ja vinkkejä oman elokuvan tekemiseen omassa luokassa. Tänä vuonna mukaan kutsutaan myös esi- ja alkuopetuksen ryhmät sekä ruotsinkieliset koulut! Elokuvaviikkoon osallistuminen on oiva tapa tarjota laadukasta ja monipuolista elokuvakasvatusta omalle luokalle. Kaikki sisällöt ovat maksuttomia ja ne löytyvät kootusti osoitteesta www.elokuvaviikko.fi.

Tunteita ja tiikereitä

Tarjolla on lyhyitä animaatioelokuvia sekä lasten ja nuorten tekemiä lyhytelokuvia pienimmille oppijoille. 3.–6. luokille esitetään upea ja tunteisiin pureutuva Supa Modo (Saksa/Kenia 2018, 74 min), maaginen Sininen tiikeri (Tšekki 2012, 92 min) sekä kotimaiset helmet Lumikuningatar (1986, 88 min) ja Iris (2011, 74 min). Ruotsinkielisille 3.–6. luokille tarjolla on Antboy (Tanska 2013, 77 min). Yläkouluikäiset pääsevät katsomaan nuorten välisistä suhteista kertovan draamakomedian Se uus tyyppi (Ranska 2015, 80 min). Elokuvaviikolla voi katsoa myös aiemmilta vuosilta tuttuja kotimaisia klassikkoelokuvia.

Osa elokuvista on katsottavissa vain elokuvaviikon ajan ja opettajan tulee tilata katsomista varten salasana. Salasanalomake ja tarkemmat esitystiedot löytyvät jokaisen elokuvan yhteydestä. Tutustu elokuvaviikon ohjelmistoon kootusti vierittämällä tätä sivua alaspäin.

Elokuvantekijän virtuaalivierailu kaikkiin yläkouluihin!

Tiistaina 29.9. klo 13–14 elokuvaviikko tuo yläkouluihin elokuvantekijöiden kouluvierailun livestriiminä! Elokuva-alan kotimaiset tähdet ohjaaja Oskari Sipola ja näyttelijä Mimosa Willamo kertovat työstään ja vastailevat kysymyksiin livenä! Oskarille ja Mimosalle voi lähettää etukäteen kysymyksiä verkkolomakkeen kautta.

Elokuvaviikko on saavutettava

Yleisön pyynnöstä huippusuosituista lasten ja nuorten tekemistä lyhytelokuvista on tuotettu kaksi kuvailutulkattua ja tekstitettyä versiota. Myös etäopetuksessa olevat oppilaat voivat osallistua elokuvaviikkoon katsomalla elokuvia ja tekemällä vaikkapa elokuvaviikon toiminnallisia kotitehtäviä!

På Svenska

Skolornas filmvecka är en kostnadsfri temavecka kring filmfostran, som riktar sig till alla grundskolor i Finland. Filmveckan firas nationellt den 28.9-2.10 2020. I år är samarbetar filmveckan med svenskspråkiga Filmkamraten och erbjuder på så sätt, för första gången, också svenskspråkigt filmpedagogiskt material! Årskurserna 3–6 kan via Filmkamraten se och jobba med filmen Antboy. Både filmen och det skojiga filmpedagogiska materialet, som också det är i filmform, finns på nätet och är gratis att använda.

Yhteyshenkilö

Minea Taivalaho
0447037549

Tapahtumanjärjestäjä

Koulujen elokuvaviikko

Elokuvaviikko on valtakunnallinen kaikille perusasteen kouluille sekä esi- ja alkuopetukseen suunnattu teemaviikko, jonka aikana oppilaat katsovat elokuvia, tekevät itse elokuvia työpajoissa ja käyttävät videokameraa oppimisen välineenä toiminnallisilla teematunneilla. Tutkimusmatka elokuvaan tapahtuu pääasiassa omassa koululuokassa vuosittain lokakuun ensimmäisellä viikolla. Elokuvaviikon koordinaatiosta vastaa Oulun lastenkulttuurikeskuksessa toimiva Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) Elokuvapolku, Koulukino ry, IhmeFilmi ry ja CinEd-hanke, Finlandssvenskt filmcentrumin ja Walhalla ry:n Filmkamraten, Mediakasvatuskeskus Metka, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto sekä Espoo Ciné ja Wrap!-hanke. Elokuvaviikkoa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 28.9.2020 07:00 - Pe 2.10.2020 22:00Lataa kalenteriisi
Oma koululuokka