Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Ihana sininen

Teatteri Totem
To 17.9.2020 09:00 ja 11:00
esityksen näyttelijät
Esitys ihmisten ja esineiden suhteesta. Suunnattu alakouluikäisille.

Toiset meistä haaveilevat yksinkertaisuudesta ja tyhjästä tilasta, toiset taas rakastavat tavaraa ja haluavat säilyttää kaiken. Jotkut unelmoivat uudesta autosta tai omasta maailmanpyörästä, toiset taas täydellisen sinisestä sävystä. Voisiko unelmien kohde löytyä jostain, jota meillä jo on?

Alakoululaisille suunnatussa esityksessä pohditaan ihmisten kaipuuta saavuttamattomaan, johonkin, jota meillä ei ole. Samaan aikaan maailma on täynnä erilaisia tavaroita ja suhteemme esineisiin ympärillämme on monimutkainen. Esineet ovat hyödyllisiä ja tarvitsemme niitä. Toisaalta tavaroita on jo niin paljon, että pidämme niitä itsestään selvinä ja hädin tuskin enää näemme, mitä ympärillämme on.

Ihana sininen -esityksen lähtökohtana on ollut ajatus TOTEM-teatterin vanhojen esitysmateriaalien kierrätyksestä ja uusiokäytöstä. Esitystä tehtäessä on mietitty miten jo kertaalleen käytettyä rekvisiittaa ja aiemmissa esityksissä olleita tavaroita ja ideoita voisi käyttää uudelleen, yhdistellä eri tavoin ja katsoa jostain uudesta näkökulmasta. Esitys hyödyntää esineteatterin menetelmiä, eli nukketeatterin muotoa, jossa nuken sijasta elollistetaan esine. Esineet eivät ole vain esityksen rekvisiittaa vaan kanssatoimijoita esiintyjien kanssa.

"... asioiden pohtiminen, pelkistäminen, assosiaatioiden pakottomuus ja arkisten havaintojen taianomaisuus antavat Ihanaan siniseen sielun. [...] esitys antaa tilaa sille maagiselle hetkelle, jossa luomme suhteen esineisiin uudella tavalla."

- Maria Säkö/Helsingin Sanomat 25.1.2020

"Esitys on mainiosti rytmitetty. [...] Esiintyjien voima näkyi, kun lapset alkoivat hiljentää kavereitaan - nyt ei hälistä, nyt seurataan! [...] Ihana sininen on kevyt, lentävä ja vaikka ruusukkeeksi rintaan muuntuva muovipussi."

- Sara Nyberg/Teatteri & Tanssi + Sirkus 1/2020

Kesto 45 min + n. 10 min mittainen loppukeskustelu.

Yhteyshenkilö

Tapahtumanjärjestäjä

Malmitalo

Virkeä kulttuuritalo Koillis-Helsingissä.

Aika ja paikka

Malmitalo
Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki

Varaaminen