Rytmer och rötter - en dansresa

Helsinki Traditional Jazz Dance Company
To 26.11.2020 10:00 ja 13:00
Helsinki Traditional Jazz Dance Society
Työ: Helsinki Traditional Jazz Dance Society, taiteilija: Malin Grahn-WIlder & Clyde Wilder
Dansarna Clyde Wilder(USA) och Malin Grahn-Wilder(Fin) inviterar deltagarna på en svängande resa till jazzdansens afrikanska rötter. Under resan upptäcker de olika sätt hur dans och kultur kniper sig ihop med naturen. Dansrörelser kan hämta lycka till skörden eller beskriva djur. Det finns även en dans om en ödla som klättrar upp ett träd! Från den afrikanska dansfesten med sina färggranna maskerader fortsätter resan till USA och genom den jazzens guldår. Åskådarna behöver inte sitta stilla: uppträdarna behöver deras hjälp med att skapa rytmer och delta i dansen! Uppvisningen har levande musik.

Hösten 2020 erbjuder Kulturcentralen kulturevenemang för dagis-, skol- och eftisbarn i kultur- och allaktivitetshus så länge det är tillåtet att arrangera publikevenemang och med beaktande av säkerhetsrekommendationerna.

I fall mer än en barngrupp får komma på samma föreställning tar vi ändå inte emot mer än max hälften av möjligt publikantal i salen. Vi beaktar social distansering och använder i mån av möjlighet olika ingångar och olika delar av aulan, vi går in och ut i salen en grupp i taget med säkerhetsavstånd.

Vi sitter inte på de närmaste raderna till scenen och vi har minst en tom rad mellan varje barngrupp. Vi använder inte garderoben utan tar kläderna med in i salen och lägger dem på de tomma stolsraderna varje grupp skilt för sig.

Om igen bara en barngrupp per föreställning kan delta anpassar vi oss till det och försöker fördela kulturutbudet så jämt som möjligt bland de grupper som anmält sig. De som blir utan försöker vi kompensera senare när situationen normaliserats.

Ifall ni endast kan delta om ni är enda barngrupp i publiken, vänligen skriv det om ni anmäler er per mail eller anteckna det där det finns plats för övriga kommentarer om ni anmäler er via Kultus. Ifall ni vill anmäla er till flera alternativ, skriv prioriteringsordningen på samma sätt.

Vi bekräftar per mail inom 2 veckor efter bokningen om ni fått plats och i så fall på vilken föreställning. Vi förbehåller oss rätten till ändringar på kort varsel om coronaläget plötsligt ändrar och det utfärdas nya direktiv gällande arrangeang av kulturevenemang.

Yhteyshenkilö

Siw Handroos-Kelekay
050 522 6827, 09 3108 8755

Tapahtumanjärjestäjä

Helsingfors stad / Kultur och fritid

Svensk programverksamhet främst i Nordhuset och Stoa.

Aika ja paikka

Stoa
Åbohusv. 1

Varaustiedustelu