Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Galleriapajat: Spektaakkeliakatemia

Ma 16.11. – Pe 11.12.2020
Vastamainos: Tuunattu Elovena-paketti
Taiteilija: Jani Leinonen
Jari Tammisen ja Häiriköt-päämaja -hankkeen järjestämä näyttely Spektaakkeliakatemia (pe 30.10. – su 13.12.) muodostuu taiteellisesta ja pedagogisesta osiosta.

Arkirealistista taidesuuntaa edustavilla vastamainoksillaan näyttely puhuttelee laajasti nykyaikaisen kulutusyhteiskunnan asukkaita sekä yhteiskunnallisesta taiteesta kiinnostuneita. Teokset muodostavat tilan, jossa näyttelyn yleisö on mainoskuvaston ympäröimänä tavalla, joka symboloi mainosten kyllästämää yhteiskuntaamme ja herättää katsojan miettimään mainosten roolia julkisen tilan estetiikan rakentumisessa.

Näyttely avaa keskustelun siitä, millaista yhteiskuntaa mainoksien avulla rakennetaan ja millaiseen kulutuskäyttäytymiseen kannustetaan. Teoksia nähdään mm. suomeksi, ruotsiksi sekä pohjois-, inarin- ja koltansaameksi, venäjäksi, englanniksi, somaliksi, arabiaksi ja kurdiksi.

Vastamainokset ovat vakiintuneet osaksi opetusta (mm. mediakasvatus, monilukutaito, äidinkieli, kuvataide, maantiede, yhteiskuntaoppi) ja näyttelyn vastamainokset ovat sellaisenaan siirrettävissä oppimateriaaliksi.

Oppitunteihin sisältyy teoreettisemman opetuksen ohella myös konkreettisia työpajoja, joissa kaikki osallistujat saavat tehdä omia korjattuja mainoksia/vastamainoksia sekä mainoksien teksteihin perustuvia runoja. Oppitunnit käsittelevät vastamainosten muodon kautta medialukutaitoa, sekä teosten sisältöjen puolesta muun muassa (talous)maantiedettä, materiaalivirtoja globaaleissa tuotantoketjuissa, kulutuskulttuurin ympäristövaikutuksia, ihmisoikeuksia, politiikan retoriikkaa sekä erilaisia kansalaisvaikuttamisen luovia tapoja.

Ohjaajat: Jari Tamminen, Häiriköt-päämaja ja Katri Perho, Eeti Ry

Kohderyhmä: 9.-luokkalaiset ja toisen asteen opiskelijat

Kesto: 2x45min

Lisätiedot ja ilmoittautumiset yläkoulujen ja toisen asteen työpajoihin: hanna.westerholm@hel.fi (24.8. alk. maaria.klemetti@hel.fi)

Kysy sinulle sopivia aikoja!

Tapahtumanjärjestäjä

Stoa

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Yleiset kulttuuripalvelut.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 16.11.2020 09:00 - Pe 11.12.2020 13:00Lataa kalenteriisi
Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus