Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Cirko Aereo: Lion Show

The Weird And Magical Abracadabra Circus Show
Ke 2.12.2020 13:00
Circo Aereo: Lion Show
Kuvaaja: Jonni Pakanen, taiteilija: Marc Gassot

Lion Show sallii puhdistavan naurun pelon hetkellä ja luo tilaa vahingonilon ja jännityksen tunteille. Esitys voidaan nähdä elämän hetkellisyyden ja dramaattisuuden vertauskuvana.
Teos kunnioittaa perinteistä sirkusta maustaen sitä virtuoosimaisella mimiikalla ja kauhuelokuvista tutulla splätterillä.

Lion – The Weird And Magical Abracadabra Circus Show on hauska, taidokas ja hiukan häiriintynyt esitys jännityksestä ja pelosta.
Klovneriaa, hämmästyttävää taikuutta ja miimistä eläintenkesytystä sisältävän teoksen katsojina viihtyvät niin nuoret kuin aikuiset. Tervetuloa sirkukseen!

Esiintyjät: Marc Gassot ja Karl Sinkkonen

Käsikirjoitus: Marc Gassot, Sanna Silvennoinen

Ohjaus: Sanna Silvennoinen

Musiikki: Karl Sinkkonen

Lavastus: Kati Mantere ja Juho Rahijärvi

Pukusuunnittelu: Kati Mantere

Valosuunnittelu: Juho Rahijärvi

Taikatemppujen suunnittelu: Joni Pakanen

Tuotanto: Circo Aereo, Suomen Kansallisteatteri, Tampereen Työväen Teatteri, Turun Kaupunginteatteri
Kantaesitys Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä 10.1.2019.

Näyttelijä-miimikko Marc Gassot on opiskellut Teatterikorkeakoulussa sekä École Internationale de Thèâtre de Jacques Lecoq:ssa Pariisissa. Hän on työskennellyt näyttelijänä useissa elokuvissa, tv-sarjoissa ja teatteriproduktioissa. Gassot palkittiin vuoden parhaana teatterinäyttelijänä vuonna 2014.

Muusikko, säveltäjä ja tuottaja Karl Sinkkonen on työskennellyt laaja-alaisesti kotimaisen musiikin kentällä vuosikymmenien ajan. Teatteriproduktioiden lisäksi Sinkkonen on säveltänyt ja tuottanut musiikkia televisioon, elokuviin ja mainoksiin.

Gassotin ja Sinkkosen edellisen yhteistyö, ‘Dark Side of the Mime’ palkittiin Vuoden Teatteriteko -palkinnolla vuonna 2014.

Circo Aereo on Suomesta lähtöisin oleva kansainvälinen nykysirkusryhmä. Ryhmän viime vuosina valmistamat teokset ovat olleet keskeinen tekijä suomalaisen nykysirkuksen aseman nousuun kansainvälisesti. Vuodesta 1996 toiminut ryhmä on vieraillut yli 40 maassa. Sanna Silvennoinen toimii yhtenä ryhmän taitellisena johtajana. Silvennoinen on ohjannut mm menestysteokset The Pianist ja The Artist. Juho Rahijärvi ja Kati Mantere ovat työskennelleet Aereon produktioissa useiden vuosien ajan.

Arvioita:

Hesari: https://www.dropbox.com/sh/bmqhv19nrr5zghr/AAAbhApEiia8li09G-WqATr1a/LIO... Demokraatti: https://www.dropbox.com/sh/bmqhv19nrr5zghr/AAAbhApEiia8li09G-WqATr1a/LIO...

Aamulehti: https://www.dropbox.com/sh/bmqhv19nrr5zghr/AADhdixVUEaoBV3vmghPUYgOa/LIO...

Turun Sanomat: https://www.dropbox.com/sh/bmqhv19nrr5zghr/AABVDN_t4M5SD_92IoN6ukhea/LIO...

Me Viisi: https://www.dropbox.com/sh/bmqhv19nrr5zghr/AABgVrK5UBfBlX_uMjHTSG8sa/LIO...

Vapaa pääsy. Ryhmille pakolliset ennakkoilmoittautumiset ke 19.8. klo 10 alkaen: stoa.fi/fi/taidekasvatus

HUOM. Osallistujat arvotaan ilmoittautuneiden joukosta!

Yhteyshenkilö

Sinivuokko Koivula-Mbemba
09 310 26153

Tapahtumanjärjestäjä

Stoa

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Yleiset kulttuuripalvelut.

Aika ja paikka

Teatterisali, Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus