Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

HAM Näkökulma-opastus: Tove Janssonin freskot

Keskusteluopastus verkossa
Ma 1.6.2020 – Ti 31.5.2022
Juhlat_maalla
Kuvaaja: HAM/Hanna Kukorelli, työ: Juhlat maalla 1947, yksityiskohta, taiteilija: Tove Jansson
Näkökulma-opastukset tarjoavat vaihtuvia näkökulmia HAMin näyttelyihin. Keskustelevilla opastuksilla ääneen pääsevät niin HAMin henkilökunta kuin vierailevat asiantuntijat.

Tove Jansson oli todellinen taiteen monitaituri. Hän oli kuvataiteilija, kirjailija, sarjakuvapiirtäjä, kuvittaja ja käsikirjoittaja, joka tunnetaan parhaiten muumien luojana. HAM on omistanut osan tiloistaan taiteilijan elämän ja tuotannon esittelylle. Esillä on pysyvästi Janssonin suurikokoiset freskot Juhlat kaupungissa (1947) ja Juhlat maalla (1947).

Näkökulma-opastuksella freskojen äärellä keskustelevat HAMin amanuenssi Mikko Oranen sekä toimittaja Kaisa Viitanen. Keskusteluopastuksen aikana perehdytään Tove Janssonin elämään sekä freskoihin, jotka hän maalasi poikkeuksellisena aikana. Opastus soveltuu erityisesti yläkouluille ja 2. asteen opetukseen ja siihen on saatavilla tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tove Janssonin freskot ovat esillä HAMilla toistaiseksi. Tove Janssonin elämään ja taiteeseen liittyvä oppimateriaalikokonaisuus löytyy HAMin nettisivuilta Opi ja opeta -osiosta sekä Kultuksesta. Kokonaisuudesta löytyy sisältöä niin alakouluille kuin yläkouluille ja 2. asteen opetukseen.

Yhteyshenkilö

Sonja Taimiaho

Tapahtumanjärjestäjä

HAM Helsingin taidemuseo

HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. Lähes puolet kokoelmasta on kaupunkilaisten ilona esimerkiksi puistoissa, kaduilla, virastoissa, terveysasemilla, kouluissa ja kirjastoissa. Tennispalatsiin keskittyvissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta. Tarjoamme näyttelyihin liittyen oppimateriaaleja. Päiväkodit ja koulut voivat varata näyttelyihin liittyvän opastuksen hintaan 25 € ja taidepajan hintaan 35 €. Sisäänpääsy HAMiin on aina maksuton alle 18-vuotiaille. Myös opetusryhmän mukana tulevat opettajat ja avustajat pääsevät maksutta sisään. HAM AVOINNA: Ti 10-17.30, ke-Su 11.30-19, ma suljettu. Koulut ja päiväkodit voivat varata opastuksia ja taidepajoja myös arkiaamuihin ennen museon aukeamista. Kysy lisää HAMin opasvarauksista!

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 1.6.2020 - Ti 31.5.2022 Lataa kalenteriisi
HAM Helsingin taidemuseo
Eteläinen rautatiekatu 8, 00100 Helsinki www.hamhelsinki.fi