Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

HAM Näkökulma-opastus: Sukupuolen sotkijat

Keskusteluopastus verkossa
Ke 1.7.2020 – Ma 31.5.2021
Sukupuolen sotkijat_pressi
Työ: Yksityinen studiokuva, Ranska, n. 1910
Näkökulma-opastukset tarjoavat vaihtuvia näkökulmia HAMin näyttelyihin. Keskustelevilla opastuksilla ääneen pääsevät niin HAMin henkilökunta kuin vierailevat asiantuntijat.

Sukupuolen sotkijat -näyttely käsittelee keskustelua sukupuolesta, erilaisista sukupuolirooleista ja niiden rakentumisesta. Näyttelyssä aihetta tarkastellaan sadan vuoden takaisten postikorttien ja valokuvien sekä nykytaiteen kautta. Näkökulma-opastuksella keskustellaan muun muassa sukupuoliroolien rakentumisesta ja erilaisista maskuliinisuuteen ja feminiinisyyteen liittyvistä odotuksista.

Näkökulma-opastuksella keskustelevat HAMin koordinaattori Antti Kauppinen sekä opas Satu Sipilä. Sukupuolen sotkijat -näyttelyn on kuratoinut dosentti Harri Kalha. Näyttelyyn on tarjolla oppimateriaali. Näyttely, siihen liittyvä oppimateriaali sekä näkökulma-opastus soveltuvat yläkoululaisille sekä 2. asteen opiskelijoille.

Näyttely on avoinna 25.10.2020 saakka. Näkökulma-opastus on katsottavissa myös näyttelyn päättymisen jälkeen.

Yhteyshenkilö

Sonja Taimiaho

Tapahtumanjärjestäjä

HAM Helsingin taidemuseo

HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. Lähes puolet kokoelmasta on kaupunkilaisten ilona puistoissa, kaduilla, virastoissa, terveysasemilla, kouluissa ja kirjastoissa. Tennispalatsiin keskittyvissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta. Sisäänpääsy HAMiin on aina maksuton alle 18-vuotiaille. Myös opetusryhmän mukana tulevat opettajat ja avustajat pääsevät maksutta sisään. Tarjoamme näyttelyihin liittyen oppimateriaaleja. Päiväkodit ja koulut voivat varata näyttelyihin liittyvän opastuksen hintaan 25 € ja taidepajan hintaan 35 €.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 1.7.2020 - Ma 31.5.2021 Lataa kalenteriisi
HAM Helsingin taidemuseo
Eteläinen rautatiekatu 8, 00100 Helsinki www.hamhelsinki.fi