Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Koulujen Elokuvaviikko Elokuvapolulla

Katsottavissa pitkiä ulkom. ja kotim. elokuvia
Ma 28.9. – Pe 2.10.2020
Supa Modo
KAVI ja Espoo Ciné tuovat yhteistyössä uusia eurooppalaisia fiktioelokuvia Elokuvaviikon yhteyteen. Koulujen Elokuvaviikon vuoden 2020 WRAP!- elokuviksi on valittu Supa Modo (2018) ja Se uus tyyppi (2015).

Koulujen Elokuvaviikon Wrap! -elokuvat ovat Berlinalen Generation-sarjassa valloittanut SUPA MODO (Saksa, Kenia 2018) sekä draamakomedia SE UUS TYYPPI (2015).

Supa Modo kertoo supersankareita ihailevasta Jo-tytöstä, jonka elämää varjostaa vakava sairaus. Sairaalasta kotiutettu Jo ei viihdy vuodelevossa, ja isosiskonsa kannustamana tyttö heittäytyy supersankarin rooliin. Koko suurisydäminen kyläyhteisö ryhtyy tukemaan mielikuvituksen voimalla eteneviä leikkejä. Koskettava elokuva riipaisee, mutta myös voimaannuttaa surun hetkellä. Teemoiltaan Supa Modoa suositellaan yli 10-vuotiaille.

Se uus tyyppi -elokuvan päähenkilö on Pariisiin muuttanut 13-vuotias Benoît, joka joutuu uudessa koulussaan luokan kovisten silmätikuksi. Tarina näyttää kääntyvän nousuun, kun hän tutustuu toiseen tulokkaaseen, kauniiseen ruotsalaistyttöön. Ilmassa on orastavaa ystävyyttä ja ehkä pääsy sisäpiiriin. Lopulta Benoît löytää ne parhaimmat tyypit luokkayhteisön hyljeksityistä. Elokuva ei ole pinnallinen tarina siitä, kuinka vastoinkäymisten kautta päästään siistimpien tyyppien jengiin. Päinvastoin, elokuvassa kyseenalaistetaan luokkayhteisön sosiaalinen hierarkia ja nokkimisjärjestys. Elokuvaa suositellaan yli 13-vuotiaille.

Oppimateriaalit elokuviin on tehnyt Koulukino. Linkit oppimateriaaleihin löytyvät elokuvien yhteydestä Elokuvapolulta 21.9. alkaen.

Elokuvapolun tarjotaan lisätään myös kaksi kotimaista lasten- ja nuortenelokuvaa: Päivi Hartzellin rakastettu klassikko Lumikuningatar (1986) sekä ensimmäinen kotimainen ruotsinkielinen koko perheen elokuva Iris (2011). Myös näihin elokuviin löytyy Koulukinon oppimateriaalit.

Kaikki elokuvat voi katsoa ilmaiseksi omassa koululuokassa Elokuvapolku.fi -palvelun kautta. Elokuvat julkaistaan polulla opettajien ennakkotutustumista ja valmentautumista varten jo Koulujen Elokuvaviikkoa edeltävänä maanantaina, ja ne ovat katsottavissa Elokuvaviikon loppuun asti. Koulujen elokuvaviikkoa vietetään 28.9.–2.10.2020.

Tutustu elokuviin: https://elokuvapolku.kavi.fi/fi/katso-elokuvia/koulujen-elokuvaviikon-oh.... Elokuvat julkaistaan Elokuvapolulla 21.9.2020.

Yhteistyössä: Espoo Ciné, Creative Europe Media, Wrap!, Koulujen elokuvaviikko

Yhteyshenkilö

Katri Tenhola
040 450 9570

Tapahtumanjärjestäjä

Kino Regina / KAVI

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) säilyttää ja vaalii suomalaista elokuvaperinnettä. Elokuva-arkisto järjestää elokuvaesityksiä ympäri vuoden keskustakirjasto Oodissa sijaitsevassa Kino Reginassa, jossa se myös tarjoaa näytöksiä myös lapsille ja nuorille. Elokuvakasvatusohjelmistossa on klassikkoja ja uudempaa elokuvaa, kansainvälistä ja kotimaista.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 28.9.2020 08:00 - Pe 2.10.2020 23:00Lataa kalenteriisi
Elokuvapolku-verkkopalvelu
https://elokuvapolku.kavi.fi