Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

ELÄMÄ KÄDESSÄ

Näytelmä nuorista ja tulevaisuuden yhteiskunnasta
To 15. – La 17.10.2020
Elämä kädessä -näytelmän esiintyjäryhmä näyttämöllä.
Kuvaaja: Erik Sahlström
Elämä kädessä on kertomus tämän päivän nuorten maailmasta. Se on matka, joka vie kohti aikuisuutta. Matkan aikana nuoret päättävät rakentaa yhteiskunnan uudestaan kestävämpien arvojen pohjalta. Millainen on tämän uuden sukupolven maailma, ja sen arvot ja unelmat paremmasta tulevaisuudesta?

Elämä kädessä on kertomus tämän päivän nuorten maailmasta. Se on matka, joka vie kohti aikuisuutta. Matkan aikana nuorten oma ääni vahvistuu ja he rakentavat yhteiskunnan uudestaan kestävämpien arvojen pohjalta. Millainen on tämän uuden sukupolven maailma, ja sen arvot ja unelmat paremmasta tulevaisuudesta?

Näytelmä kuvaa sitä, miten digitaaliseen aikaan syntyneet, monen eri kulttuurin välissä elävät, nuoret etsivät identiteettiään ja juuriaan. Näiden nuorten elämässä yhteiskuntamme vanhat rakenteet eivät enää toimi, vaan on löydettävä uusi tiedostavampi yhteiskunta, jossa on tilaa kaikille ihmisille sekä myös pyrkimykselle suojella maapalloa – ihmiskunnan ainoaa kotia.

Näytelmän käsikirjoitus perustuu nuorten omiin kokemuksiin, ajatuksiin ja teksteihin. Ohjaaja Birgit Tapaninen Baltzar on valmistanut sen yhdessä työryhmän kanssa. Näytelmä sisältää laulua, tanssia ja puhedraamaa.

OHJAAJA: Birgit Tapaninen Baltzar
APULAISOHJAAJA: Vincent Weckström
KÄSIKIRJOITUS: Birgit Tapaninen Baltzar yhdessä työryhmän kanssa

TANSSIEN KOREOGRAFIAT JA HARJOITUS: Wilkie Chiu
ESIINTYJÄT: Bruno Rivera, Balihan Ermutlu, Marleena Lehtimaa, Sakari Pulkkinen, Sofia Tapaninen, David Dawkins, Renegade Braun, Elias Leijon, Farida Albrecht, Julia Silverio, Alma Nurmelin, Sophie Siimes, Saara Milton
Musiikki: Balihan Ermutlu, Aurora Luotonen, Anton Särkkä, Henrik Saarinen

VALOT JA ÄÄNET: Hanna Lehtinen, Mathias Lindy

ESITYKSET:

15.10. (ensi-ilta), 16.10. ja 17.10. klo 19.00 Teatteri Avoimet Ovet, Erottajankatu 5, Helsinki.

LIPUT: 25/22/15 euroa Teatteri Avoimet Ovet lippukassa tai lippu.fi. Suositus ikäraja yli 15 v. Katsomäärä on rajattu 67 paikkaan, jotta turvavälit on mahdollista pitää. Suosittelemme kasvomaskien käyttöä.

Elämä kädessä -näytelmäproduktio on saanut apurahan Niilo Helanderin säätiöltä vuonna 2019.

Yhteyshenkilö

Irma Marttinen
0503782463

Tapahtumanjärjestäjä

Yhteiset Lapsemme ry

Yhteiset Lapsemme ry on lasten ja nuorten hyvinvointia ja oikeuksia kulttuurisesti moninaisessa yhteiskunnassa edistävä kansalaisjärjestö.

Aika ja paikka

Teatteri Avoimet Ovet
Erottajakatu 5, 00130 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
LIPUT: 25/22/15 euroa Teatteri Avoimet Ovet lippukassa tai lippu.fi. Suositus ikäraja yli 15 v. Liput oppilasryhmille 15 e /oppilas. HUOM. Järjestämme Narrin näyttämöllä (os. Sörnäisten rantatie 31, Helsinki) ma 19.10. ja ke 21.10. klo 14 oppilasryhmille maksuttomat näytökset. Lippuvaraukset: irma.marttinen@yhteisetlapsemme.fi, puh. 050 3782 463.
Kesto
90min