YANN MINGARD

Kaikki on ilmassa, siksi meitä huimaa
Ke 10.6. – Su 13.9.2020
Yann Mingard:  Geotieteen ja ympäristötutkimuksen instituutti (IGE), GLACE-ryhmä, Grenoble, Ranska, 2017.
Kuvaaja: Yann Mingard, työ: kuvaa rajattu, taiteilija: Yann Mingard
Kaikki on ilmassa, siksi meitä huimaa (2015–2018) on geologisten ilmiöiden, kuten sedimentaation ja kerrostumisen, inspiroima teoskokonaisuus joka liikkuu vapaasti eri asiayhteyksien, sekä ajan ja paikan välillä, luoden kokonaiskuvaa ihmisen vaikutuksesta ympäristöön.

Tammikuussa 1968 ydinaseita kuljettanut Yhdysvaltojen ilmavoimien pommikone putosi jäälle Grönlannin rannikolla. Etelä-Koreassa joukko tutkijoita pyrkii kloonaamaan mammutin ikiroudassa säilyneen DNA:n avulla. Sveitsissä Illgraben-jokilaaksossa tutkijat tarkkailevat elektronisen hälytysjärjestelmän avulla pienimpiäkin merkkejä maanvyöryistä. Sveitsiläisen Yann Mingardin (s.1973) soolonäyttely punoo yhteen tapahtumia, jotka saattavat äkkiseltään vaikuttaa irrallisilta ja sattumanvaraisesti valituilta.

Mingard kerää todisteita ja teostensa lähdemateriaaleja eri ajoilta, yhdistäen muinaishistoriaa, taidehistoriaa, historiallisia dokumentteja ja nykypäivän kuvastoa. Hän asettaa dokumentaarisen materiaalin rinnalle omia tummanpuhuvia asetelmakuviaan ja miltei abstrakteja maisemakuvia, luoden näin lähes dystooppisia yhteyksiä tapahtumien välille.

Mingard kehottaa meitä miettimään uudelleen rooliamme ja paikkaamme kansalaisina ja kuluttajina maailmassa, joka muuttuu nopeasti niin oman toiminamme kuin meistä riippumattomien muutosten vaikutuksesta.

Kaikki on ilmassa, siksi meitä huimaa pohjautuu neljän vuoden tutkimustyöhön, asiantuntijahaastatteluihin ja eri lähteistä kerättyihin dokumentteihin. Hanke on julkaistu kirjana, jonka kahdeksasta alaluvusta tässä näyttelyssä on mukana kuusi. Tämä on Mingardin ensimmäinen soolonäyttely Pohjoismaissa.

Näyttelyn on kuratoinut Lars Willumeit.

Yhteyshenkilö

Kastehelmi Korpijaakko, Educational curator

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen valokuvan erikoismuseo Kaapelitehtaalla Helsingissä, jonka näyttelyt esittelevät monipuolisesti valokuvan ja visuaalisen kulttuurin eri osa-alueita ja historiaa. Taidevalokuvan lisäksi näyttelysisällöissä painottuvat myös uutiskuva ja mainoskuva. Näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat, taiteilijatapaamiset ja luennot tutustuttavat kaikenikäisiä valokuvauksen nykypäivään ja historiaan.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 10.6.2020 11:00 - Su 13.9.2020 18:00Lataa kalenteriisi
Suomen valokuvataiteen museo
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki
    

Tietoa

Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Koululaisopastukset arkena 50 €. Koululaisopastukset on suunnattu päiväkodeille, peruskouluille, lukioille ja ammatillista perustutkintoa suorittaville. Opastuksen tilannut opettaja on tervetullut tutustumaan ennakkoon näyttelyihin ilmaiseksi. Työpajojen hinnat päiväkoti- ja kouluryhmille: 60 €-90€, la–su 140 €. Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.