Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Kapitalismi -tarinoita pääomasta

esitys + tehtäväpaketti
Pe 16.10. – To 10.12.2020
Kapitalismi, Teatteri Jurkka
Kuvaaja: Marko Mäkinen
Kiitettyjen, loppuunmyytyjen ja keskustelua herättäneiden LÄSKIn ja Häiriön jälkeen Elina Kilkku ja Raisa Omaheimo työryhmineen tuovat lavalle kapitalismia käsittelevän esityksen! Esityksen rinnalle opettajille on tarjolla maksuton tehtäväpaketti hyödynnettäväksi opetuksessa.

Kapitalismi – tarinoita pääomasta on henkilökohtaiselta tasolta poliittiseksi kohoava esitys siitä, miten vallitseva talousjärjestelmä vaikuttaa jokaiseen meistä, jokaisella elämämme osa-alueella, joka päivä. Se osoittaa hyytävän kirkkaasti, miten järjestelmämme luo liian ahtaita normeja, tuhoaa planeettamme ja tekee meistä kaikista lopulta onnettomia. Trilogian uusin osa on aiempien tavoin karnevalistisen hauska, traaginen, yhteiskunnallinen ja syvästi henkilökohtainen esitys, jossa fragmenteista muodostuu väkevä kokonaisuus. Kapitalismi – tarinoita pääomasta on yhtä aikaa päiväkirja ja huoneteatterin mittakaavassa toteutettu, rakenteita ravisteleva spektaakkeli.

Yleisökeskustelu ti 20.10.2020 Keskustelemassa esityksen kirjoittaneet Raisa Omaheimo ja Elina Kilkku (Kilkku on myös ohjannut esityksen) sekä näyttelijät Jenni Kitti ja Henna Tanskanen.

Näyttämöllä: Jenni Kitti ja Henna Tanskanen

Käsikirjoitus: Raisa Omaheimo ja Elina Kilkku
Ohjaus: Elina Kilkku
Lavastus ja puvustus: Paula Koivunen
Videot ja äänisuunnittelu: Tomi Flyckt
Valosuunnittelu: Tomi Flyckt ja Saku Kaukiainen

OPETTAJAN TEHTÄVÄPAKETTI:
Paketti sisältää eri tyyppisiä tehtäviä joita voi tehdä itse tai ryhmässä. Tehtävien avulla oppilaat pääsevät tutustumaan syvemmin näytelmään, sen teemoihin, taustoihin ja tekijöihin.

ESITYSPÄIVÄT:
Näen kaikki esityspäivät ja ajat Teatteri Jurkan kotisivuilta (linkki alla)

Yhteyshenkilö

Teatteri Jurkka
09 135 6166

Tapahtumanjärjestäjä

Teatteri Jurkka

Suomen ainoa ammattihuoneteatteri, Teatteri Jurkka, on toiminut samassa huoneessa Helsingin Kruununhaassa vuodesta 1954. Jurkka on jotakin ainutlaatuista suurten laitosteattereiden hallitsemalla teatterikentällämme. Jurkan näyttämö on pieni, mutta laajenee tarvittaessa kuin maailmankaikkeus. Se on ollut milloin luoto ulkosaaristossa, milloin ylellinen olohuone Westendissä; se on ollut niin moderni toimisto kuin Peer Gyntin, Faustin tai Hamletin maailma. Hiki kihoaa pintaan niin näyttämöllä kuin katsomossa, teatterin magiaa voi hengittää, se voi tuntea ihollaan, luissaan ja ytimissään. Teatteri Jurkassa näyttelijä on aina lähikuvassa ja jokainen katsoja on aitiopaikalla.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 16.10.2020 19:00 - To 10.12.2020 19:00Lataa kalenteriisi
Teatteri Jurkka
Vironkatu 7, 00170 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Opettajat saavat tehtäväpaketin maksutta käyttönsä esityksen yhteyteen. Opiskelijaliput Teatteri Jurkan esityksiin maksavat à 16 euroa. Ryhmän kanssa saapuvan opettajan lippu on maksuton. Koulujen ryhmävaraukset: teatteri@jurkka.fi, (09) 135 6165