Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Alakoulukino: Cloudboy

Ti 8.9.2020 09:30
Kuva päähenkilöstä
Kesä Lapissa opettaa Niilasille yhteistyötaitoja, sekä omien tunteiden kohtaamista. Niilas saa näyttää, että hänkin osaa jotain ja kesästä tulee lopulta hänen elämänsä suurin seikkailu.

12-vuotias Niilas asuu Belgian Antwerpenissä isänsä kanssa. Niilas ei juuri tunne äitiään, sillä tämä asuu kaukana Ruotsin Lapissa saamelaisyhteisössä. Ujo kaupunkilaispoika lähetetään tämän kauhuksi viettämään kesää äidin luo Lappiin, missä aurinko ei laske yölläkään. Niilas torjuu äitinsä lämpimät tervetulotoivotukset, eikä hän tahdo kotiutua vieraiden ihmisten ja Lapin villin luonnon joukkoon. Vain pikkusiskopuoli Sunnà saa yhteyden poikaan.

Niilasin lähtiessä yhdessä sisarustensa kanssa jännittävälle matkalle etsimään kadonnutta poroa alkaa samalla pojan yhteys omiin sukujuuriin ja perheeseen avautua. Kesä Lapissa osoittautuu lopulta käänteentekeväksi ja kasvattavaksi kokemukseksi Niilasin elämässä.

Elokuva on hollannin-, ruotsin- ja uumajansaamenkielinen, suomenkielinen tekstitys.

HUOM! Varaustoiminto aukeaa ma 17.8. klo 12.00. Varaathan paikkoja kokonaisosallistujamäärän mukaan opettajat ja ohjaajat mukaanlukien.

K7.

Yhteyshenkilö

Tapahtumanjärjestäjä

Malmitalo

Virkeä kulttuuritalo Koillis-Helsingissä.

Aika ja paikka

Malmitalo
Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki

Varaaminen