Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Kaislikossa suhisee

Pe 5.3.2021 01:10
Kaislikossa suhisee_kuva Tani Simberg
Kuvaaja: Tani Simberg, työ: Kaislikossa suhisee, taiteilija: Johan Isaksson
Moderni tulkinta K. Grahamen klassikosta jota esitetään mm. nukke- ja naamioteatterin keinoin. Vauhdikkaan tarinan pääosissa ovat neljä eläinhahmoa: utelias Myyrä, kekseliäs Rotta, ärtyisä Mäyrä sekä kaaosta aiheuttava charmikas Rupikonna. Näytelmän kaksi keskeistä teemaa ovat ystävyys ja ekologinen ajattelu. Dramatisointi ja ohjaus: Paul Olin. Suomennos: Pasi Hiihtola. Ikäsuositus 6+.

Suomen vanhin lastenteatteri Unga Teatern juhlii 60-vuotista taivaltaan näyttävästi englantilaisen
kirjailijan Kenneth Grahamen klassikolla Kaislikossa suhisee, josta on vuosien varrella tehty
lukuisia eri näyttämöversioita ympäri maailman. Syksyllä 2020 tämä legendaarinen tarina sai vihdoin ensi-iltansa myös Lillklobbin näyttämöllä Espoossa.

Tarinasta tulee klassikko, koska siinä on sitä jotakin, jotain tavallisesta poikkeavaa, jotain mikä tekee siitä ajattoman vaikka tarinan kirjoittamisesta olisi kulunut vuosikymmeniä tai enemmän. Kaislikossa suhisee -tarinassa tapahtumat sijoittuvat kahden aikakauden taitteeseen, jossa edellinen aikakausi on vaihtumassa uudeksi ja tuntemattomaksi, hieman niin kuin nyt. Ehkä juuri siksi tarina tuntuukin niin ajankohtaiselta ja antaa meille työkaluja suhtautua asioihin eri tavoin. Unga Teatern haluaa nostaa tarinasta esiin, loistavien hahmojen lisäksi, kaksi keskeistä teemaa. Kaiken kestävän ystävyyden sekä ekologisen tavan ajatella. Toisistamme ja luonnosta huolehtiminen ja arjessa rauhoittuminen ovat asioita, joita ei voi liikaa korostaa tänä päivänä. 

Grahamen kiehtova henkilögalleria koostuu joen varrella ihmisten tapaan asustelevista eläinhahmoista. Pääosissa ovat utelias Myyrä, kiireinen ja kekseliäs Rotta, ärtyisä mutta luotettava Mäyrä ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä leuhka, villi ja hullu mutta charmikas Rupikonna, joka pistää asiat ympärillään mullin mallin. 

Unga Teaternin näytelmä on moderni ja jännittävä tulkinta, jota näyttelijät vievät eteenpäin mm. nukke- ja naamioteatterin keinoin. Tarinan edetessä eri näkökulmista näyttämöllä liikutaan autolla, veneellä ja junalla. Tilanteet muuttuvat välillä nopeastikin. Luvassa on villiä menoa, huumoria ja iloa, mutta niin kuin alkuperäisessä Kenneth Grahamen sadussakin, näytelmän tapahtumat päättyvät turvallisesti ja onnellisesti.

Ohjaus ja dramatisointi: Paul Olin
Suomennos: Pasi Hiihtola
Lavastus, puvut, naamiot ja nuket: Janne Siltavuori
Valosuunnittelu: Jukka Hannukainen
Musiikki ja äänimaailma: Ville Hukkinen
Näyttämöllä: Alex Holmlund, Ville Hukkinen, Stella Laine, Elisa Makarevitch, Frank Skog, Kristian
Thulesius
Koululaisille suunnattu yleisötyö ja oppimateriaali (myös digitaalinen): Harriet Abrahamsson,
harriet.abrahamsson@ungateatern.fi 
 
Ikäsuositus: 6 + 
Kesto: n. 2 t 10 min.
Liput: arkiaamu 12 € | arki-ilta, lauantai 18 €
Ensi-ilta 26.9.2020. Esityskausi jatkuu 27.3.2021 asti.

Yhteyshenkilö

Carola Blom
09 8620 8200

Tapahtumanjärjestäjä

Unga Teatern

Unga Teatern är landets äldsta professionella barn- och ungdomsteater. Teatern ger föreställningar i Esbo samt på turné. Suomen vanhin lasten- ja nuortenteatteri Unga Teatern esitykset kahdella kielellä omalla näyttämöllä Espoossa ja kiertueella.

Aika ja paikka

Unga Teatern
Nuijalantie 9, 02630 Espoo
    

Tietoa

Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Ryhmähinta (min. 30 henk.) aamu 11 € | opettaja, ohjaaja 2 € Ryhmävaraukset Unga Teaternin toimiston kautta
Kesto
130min