Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Tutustu Tove Janssoniin

Oppimateriaalikokonaisuus verkossa
Ti 14.4.2020 – Ti 31.5.2022
Tove Jansson
Kuvaaja: Per Olov Jansson, työ: Tove Jansson
Tove Janssoniin liittyvässä oppimateriaalissa tutustutaan freskoihin ja freskotekniikkaan, keskustellaan Janssonin elämästä virtuaaliopastuksella sekä seikkaillaan taiteilijan elämänpolulla Helsingin keskustassa. Muista myös Tove Jansson virtuaalimuseo!

Tove Jansson oli todellinen taiteen monitaituri. Hän oli kuvataiteilija, kirjailija, sarjakuvapiirtäjä, kuvittaja ja käsikirjoittaja, joka tunnetaan parhaiten muumien luojana. HAM on omistanut osan tiloistaan pysyvästi taiteilijan elämän ja tuotannon esittelylle.

HAMin Tove Janssoniin liittyvät oppimateriaalit soveltuvat sekä etäopetuksen tueksi että syventämään museokäyntiä. Kokonaisuus rakentuu viidestä osasta:

- Tehtäviä 1.-3. luokkalaisille ja 4.-6. luokkalaisille

- Lisätietoja Tove Janssonin freskoista ja freskotekniikasta

- Tove Janssonin elämänpolku -reitti Helsingin keskustassa

- Virtuaalinen Näkökulma-opastus Tove Janssonin freskoihin (soveltuu parhaiten yläkouluille ja 2. asteelle, tekstitys tarjolla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi)

- Tove Jansson virtuaalimuseo

Alakoululaisille suunnatuissa tehtävissä tarkastellaan freskoja ja tutustutaan siihen, millaista elämää Tove Jansson vietti kesäkodissaan Pellingin saaristossa. Tove Janssonin elämänpolku esittelee Helsingin keskusta-alueelta Janssonin elämään liittyviä paikkoja ja julkisia taideteoksia. Virtuaalisella Näkökulma-opastuksella HAMin amanuenssi Mikko Oranen sekä toimittaja Kaisa Viitanen keskustelevat Janssonin taiteesta ja elämästä Juhlat kaupungissa- ja Juhlat maalla -freskojen äärellä. Kokonaisuutta täydentää Tove Janssonin virtuaalimuseo, jossa on runsaasti kuva- ja videomateriaalia sekä lisätietoa Tove Janssonin elämästä ja taiteesta. Virtuaalimuseosta vastaa Moomin Characters Oy.

Yhteyshenkilö

Sonja Taimiaho

Tapahtumanjärjestäjä

HAM Helsingin taidemuseo

HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. Lähes puolet kokoelmasta on kaupunkilaisten ilona esimerkiksi puistoissa, kaduilla, virastoissa, terveysasemilla, kouluissa ja kirjastoissa. Tennispalatsiin keskittyvissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta. Tarjoamme näyttelyihin liittyen oppimateriaaleja. Päiväkodit ja koulut voivat varata näyttelyihin liittyvän opastuksen hintaan 25 € ja taidepajan hintaan 35 €. Sisäänpääsy HAMiin on aina maksuton alle 18-vuotiaille. Myös opetusryhmän mukana tulevat opettajat ja avustajat pääsevät maksutta sisään. HAM AVOINNA: Ti 10-17.30, ke-Su 11.30-19, ma suljettu. Koulut ja päiväkodit voivat varata opastuksia ja taidepajoja myös arkiaamuihin ennen museon aukeamista. Kysy lisää HAMin opasvarauksista!

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 14.4.2020 - Ti 31.5.2022 Lataa kalenteriisi
HAM Helsingin taidemuseo
Eteläinen rautatiekatu 8, 00100 Helsinki www.hamhelsinki.fi