Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Vieraile Vilho Lampi -näyttelyssä

Näyttelykierros verkossa
Ti 14.4.2020 – Ke 14.4.2021
Vilho Lampi Lukeva poika
Kuvaaja: Mika Friman, Oulun taidemuseo, työ: Lukeva poika (1933), taiteilija: Vilho Lampi
Vieraile Vilho Lampi -näyttelyssä HAMin oppaan johdolla! Kymmenen minuutin virtuaalivierailun aikana tutustumme Lammen tuotantoon viiden keskeisen teoksen kautta.

Ilmaisuvoimaisen Vilho Lammen (1898–1936) taide sisältää lyhyestä taiteilijanurasta huolimatta laajan kirjon maalaustyylejä ekspressionismista pointillismiin. Lampi tasapainoili koko elämänsä taiteilijakutsumuksen ja kotitilan töiden välillä – aikaa maalaamiseen oli usein vain öisin. Elämänpiiri Limingassa tarjosi aiheet teoksiin: omakuvia, läheisiä ihmisiä, tupien miljöitä ja lakeuden maisemia.

Kymmenen minuutin virtuaalisella opastuskierroksella tutustumme Lammen tuotantoon viiden teoksen kautta. Opastus on puhuttu ja tekstitetty suomeksi. Tekstitys on saatavilla myös ruotsiksi tai englanniksi.

Näyttelyyn on tarjolla myös oppimateriaalia 1.-3. luokkalaisille.

Yhteyshenkilö

Sonja Taimiaho

Tapahtumanjärjestäjä

HAM Helsingin taidemuseo

HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. Lähes puolet kokoelmasta on kaupunkilaisten ilona puistoissa, kaduilla, virastoissa, terveysasemilla, kouluissa ja kirjastoissa. Tennispalatsiin keskittyvissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta. Sisäänpääsy HAMiin on aina maksuton alle 18-vuotiaille. Myös opetusryhmän mukana tulevat opettajat ja avustajat pääsevät maksutta sisään. Tarjoamme näyttelyihin liittyen oppimateriaaleja. Päiväkodit ja koulut voivat varata näyttelyihin liittyvän opastuksen hintaan 25 € ja taidepajan hintaan 35 €.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 14.4.2020 - Ke 14.4.2021 Lataa kalenteriisi
HAM Helsingin taidemuseo
Eteläinen rautatiekatu 8, 00100 Helsinki www.hamhelsinki.fi